Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen
  Rate this post

  Het was weer een druk en hectisch jaar. En 2017 dreigt weer net zo druk te worden. Hoe zorg jij ervoor dat je goed tot rust komt en ontspant? Heb jij al een moment de tijd gehad om alle positieve en negatieve dingen van het afgelopen jaar te overdenken? Heb jij voor jezelf je doelen voor het volgend jaar al gesteld? Denk je wel om jezelf?

  De meesten van ons cijferen zichzelf compleet weg wanneer ze in een drukke periode terechtkomen. Veel mensen kunnen zich niet herinneren wanneer ze zich voor het laatst helemaal tot rust gevoeld hebben. Juist de momenten dat je even voor jezelf kiest, zorgen voor een hoop energie. Gerlanda van LOFF Assen weet als geen ander hoe belangrijk het is om te ontspannen in deze drukke, hectische wereld. Het is dan ook niet voor niets dat zij het eerste floatcentrum in het Noorden heeft geopend. Floating is wetenschappelijk bewezen heilzaam voor lichaam en geest. Onderzoek heeft aangetoond, dat floaten bloeddrukverlagend werkt en het hartritme stabiliseert. Floating wordt ingezet bij psychische klachten, stressbehandelingen, burn-out en angst­bestrijding. Eén floatsessie staat gelijk aan 5 uur nachtrust. Floaten heeft een geestverruimende werking en zorgt voor creativiteit, inspiratie, levendige dromen (waardoor je de dingen die je overdag meemaakt, beter kunt verwerken) en een verhoofde capaciteit tot beeldend denken… Met floaten haal je het beste uit jezelf. En doordat bij floaten endorfine (het zogenaamde ‘gelukshormoon’) vrijkomt, gaat het gepaard met een gevoel van welzijn en euforie. Wie zou dat niet willen?

  Onrust en ADHD
  Zelfs mensen die zich moeilijk tot niet kunnen ontspannen, hebben baat bij floating. Juist door de volledige gewichtsloosheid en minimale prikkeling van zintuigen, hebben zelfs mensen met ADHD baat bij het floaten. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een masseur. Als je vóór het floaten een ontspanningsmassage ondergaat, zal je lichaam volledig ontspannen zijn wanneer je begint aan het floaten. Je geest komt dan eerder tot rust. Tijdens het floaten bereik je dan, mede vanwege de gewichtsloosheid en de minimale prikkeling van zintuigen, een unieke, diepe staat van ontspanning.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply