Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Ja, ik wil… veranderen’
    Rate this post

    Herken je dit? Gedachten zoals ‘Ik wil graag weer een baan’, ‘Ik wil meer balans in mijn leven brengen’, ‘Ik wil mijn relatie beëindigen, maar vind dat erg moeilijk’, ‘Ik wil na mijn ernstige ziekte graag weer de draad van mijn leven oppakken’ of ‘Ik zie er zo tegenop om nog tot mijn 67ste jaar te moeten doorwerken’ spoken voortdurend door je hoofd, maar het lukt je niet echt om daar daadwerkelijk iets aan te veranderen.

    Je bent je er echter wel van bewust dat je bepaalde zaken in je leven wilt veranderen. Bewustwording is daarvoor de eerste stap! Maar nu de echte verandering. Die komt pas tot stand als jij daadwerkelijk de beslissing neemt om te veranderen en daarmee aan de slag gaat. Dat betekent vaak hard werken!

    Hoe kun jij succesvol veranderen?
    Veranderen van gedachten of gedrag is een proces dat uit een aantal onderdelen bestaat. Dit is op deze pagina weergegeven in het Model ‘Assen van Verandering’. Om succesvol te veranderen, is het belangrijk dat jij in jouw veranderingsproces voldoende aandacht hebt voor al deze onderdelen:

    – Negatieve emoties vertellen je wat je niet meer wilt (‘weg van’)

    – Positieve emoties vertellen je wat je wilt bereiken: je doel (‘naartoe’)

    – Inzicht in wat je moet veranderen en waarom dat moet (‘wat werkt nog niet?’)

    – De beslissing nemen om daadwerkelijk te veranderen (‘beslissen’)

    – Nieuwe gedachten, gevoelens, motivaties creëren (‘gedachten’)

    – Nieuw gedrag uitvoeren (‘gedrag’)

    – Resultaten vieren van wat werkt en jezelf daarvoor belonen (‘bevestigen’)

    – Vooruitgang testen en volgen van de veranderingen: verbeteren en verfijnen (‘testen’)

    Als je wel eens hebt geprobeerd om gedachten of gedrag te veranderen, en daarin niet echt succesvol was, herken je nu waarschijnlijk dat je niet of niet voldoende aandacht aan al deze acht onderdelen van het veranderingsproces hebt besteed.

    Voorbeeld
    Een herkenbaar voorbeeld van niet-succesvolle gedrags­verandering: je wilt assertiever worden op het werk en vaker ‘nee’ zeggen. Je voelt heel sterk de emoties van boosheid als je weer eens moest overwerken en privéafspraken in de knel kwamen. Je begrijpt ook goed waarom het nood­zakelijk is om te veranderen. Op basis van deze twee onderdelen van het veranderingsproces ontwikkel je dan voor een tijdje nieuw gedrag, om na enige tijd te merken dat je weer in het oude patroon vervalt.

    Jan Moes van Seniority.nu is psychodynamisch coach en kan je begeleiden bij jouw succesvolle veranderingsproces. Jan is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps­coaches (NOBCO).

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply