Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Heerlijk opgelucht met zouttherapie
    Rate this post

    De ‘R’ zit weer in de maand en dan zijn de eerste koude en vochtige dagen vooral van invloed op de gezondheid van mensen met gevoelige luchtwegen. Met zouttherapie kun je deze terugkerende luchtwegklachten in veel gevallen grotendeels vóór zijn. Het is 100% natuurlijk, zónder bijwerkingen, en daarom ook uitermate geschikt voor kinderen.

    Zouttherapie is een inhaleringstherapie om symptomen van onder andere astma, bronchitis, COPD, allergieën, chronisch verkoudheid en griep op een 100% natuurlijke manier aanzienlijk te verminderen. ‘Meestal wachten we tot (chronische) luchtwegklachten zich weer openbaren voordat we er maatregelen tegen gaan nemen’, zegt eigenaar Roland Prins van Zoutkamer Kampen. ‘Door hier tijdig op in te spelen door preventief een zoutkuur te volgen, kun je de mate van deze klachten beperken en soms zelfs voorkomen. Daarnaast is zouttherapie eveneens heilzaam bij huid­klachten, zoals psoriasis en eczeem.’

    Zoutkamer
    ‘In een specifiek ingerichte ruimte, de zoutkamer, zijn wanden en vloeren bedekt met een laag zout. Een halogenerator vermaalt en verstuift minuscule zoutdeeltjes in de lucht om het natuurlijke klimaat uit de mediterrane zoutgrotten na te bootsen’, legt Roland uit. ‘Deze zoutdeeltjes kunnen nu gemakkelijk worden ingeademd tot diep in de longen en sinussen en zorgen zo voor het heilzame effect van zouttherapie.’ Bij een aangename temperatuur, een ontspannen muziekje én liggend op een luie stoel verblijf je maximaal 60 minuten in een sfeervolle zoutkamer met over het algemeen niet meer dan 3 of 4 personen tegelijk om de rust en persoonlijke benadering door Zoutkamer Kampen te kunnen waarborgen.

    Kinderen met luchtwegklachten
    Jongeren reageren veelal snel op natuurlijke behandelwijzen. Daarom is zouttherapie heel geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. ‘Onze ervaring is dat al na enkele sessies verbeteringen merkbaar zijn. Op langere termijn is een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan eventuele medicatie worden afgebouwd.’ De enthousiaste reactie van astmapatiëntje Alex (8 jaar) na zijn longfunctietest: ‘Ik ben bij de dokter geweest en heb het nog nooit zó goed gedaan!’

    De begeleiding van één volwassene is bij kinderen tot en met 12 jaar bij het tarief inbegrepen, zodat je kind zich veilig en vertrouwd in de zoutkamer kan begeven.

    Gratis proefsessie
    Ben je nieuwsgierig of zouttherapie jou kan helpen? Een eerste kennismaking bij Zoutkamer Kampen is gratis én geheel vrijblijvend. Bel voor een afspraak en ervaar de heilzame werking van zout óf bezoek de website voor meer informatie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply