Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Verloskundige zorg met unieke extra’s
    Rate this post

    Een kindje in je buik. Een nieuw leven dat zich langzaam vormt. Een klein mensje dat jij negen maanden bij je draagt. Dat alles maakt een zwangerschap dan ook tot één van de meest bijzondere periodes die jij in je leven als vrouw mee kunt maken. Het is een periode waarin er veel in je lichaam gebeurt. Veranderingen die je blij, maar soms ook onzeker kunnen maken.

    Daarom is het fijn om goede begeleiding en zorg te krijgen bij een verloskundigenpraktijk waar jij je lekker bij voelt, want alleen het beste is goed genoeg voor jou en je kindje. Verloskundigenpraktijk Doevendans is zo’n praktijk en het biedt naast de betrouwbare zorg rond je zwangerschap, bevalling en het kraamtijd ook nog net dat stukje extra. ‘Neem nu de Centering Pregnancy waar je in deze praktijk voor kunt kiezen’, vertelt Antoinette Kuiper, die als counsellor en bevallingsverwerkingsdeskundige nauw betrokken is bij deze praktijk, enthousiast. ‘Of je nu voor het eerst zwanger bent of al drie kinderen hebt; kennis delen is niet alleen gezellig, maar kan ook heel ondersteunend werken. In tien groepsbijeenkomsten worden, naast de gebruikelijke controles, allerlei verschillende thema’s besproken die met de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap te maken hebben. Het is een mooie en effectieve manier om bewust bezig te zijn met je zwangerschap’, vindt Antoinette. ‘De verloskundigen zijn overigens ook echoscopisten. Een aantal daarvan maakt tevens een 20-wekenecho (SEO). Dit is een specialistisch onderzoek dat altijd plaatsvindt in het ziekenhuis. Ook daar kom je ons dus tegen.’

    Unieke diensten
    Maar de verloskundigenpraktijk biedt nog meer unieke diensten. ‘Zo zijn er bijvoorbeeld draagdoekconsulenten die je alles kunnen vertellen over hoe je je kindje veilig dichtbij je kunt dragen. Het is goed voor de hechting en wist je trouwens dat een baby die 1,5 tot 2 uur per dag wordt gedragen 43% minder huilt? Het kan ook zijn dat je vragen hebt over borstvoeding en daarvoor kun je bij de lactatiekundigen terecht. Het geven van borstvoeding gaat namelijk niet altijd vanzelf. Ook al is het heel natuurlijk, soms heb je daar hulp en advies bij nodig. De lactatiekundige kan je helpen bij het aanleggen en je veel informatie en tips geven om de borstvoeding goed op gang te brengen en te houden of je te helpen als je dit juist af wilt bouwen. Elke woensdagochtend ben je welkom bij het MaMMacafé met je vragen en verhalen.’

    Counselling en verwerking
    En eerlijk is eerlijk, niet elke zwangerschap en kraamtijd is een grote, roze wolk. Dat is niets om je voor te schamen of zorgen om te maken, want ook daar biedt Verloskundigen­praktijk Doevendans hulp. ‘Met zwangerschapscounselling kan ik je op weg helpen om jezelf te (her)vinden’, legt Antoinette uit. ‘Of wanneer je verdriet hebt of rouwt omdat een zwangerschap niet is verlopen zoals je had gehoopt of verwacht.’

    Zwangerschapscursus ‘Mindful Zwanger & bevallen’
    Ook voor innovatie is er bij Verloskundigenpraktijk Doevendans alle ruimte. We zijn altijd bezig met ont­wikkelingen en willen keuzes maken waarmee we als praktijk onderscheidend maar vooral duidelijk zijn in ons aanbod voor jou.
    Wat een voorrecht is het geweest om, in samenwerking met collega Edith Moorman (psycholoog), een zwangerschapscursus te mogen ontwikkelen voor alle zwangeren! ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ is gemaakt voor jou. In zeven bijeenkomsten leer je zelfsturend en in je kracht komen voor de bevalling. De pijlers van de cursus:
    • Veerkrachtig tijdens je zwangerschap
    • Vaardig en goed voorbereid bevallen
    • Verandering: goed voor jezelf zorgen in het ouderschap. Dat leidt onder meer tot:
    • vergroting van je innerlijke rust
    • kunnen onthaasten en ontspannen
    • beter in staat zijn om met stress(situaties) om te gaan
    • verminderde angst en pijnbeleving
    • verminderd risico op postpartumproblemen

    Antoinette kan er zoveel over vertellen, maar wil graag de reactie van een moeder met je delen. Daar draait het tenslotte om:
    ‘Tijdens de 5 uur durende persweeën heb ik veel gehad aan hartcoherentie (in een soort trance ademen en wegpuffen hielp enorm. Door de cursus kon ik zelf kiezen van welke metho­dieken ik gebruik wilde maken. De verschillende mogelijkheden zaten in mijn achterhoofd en daar putte ik uit. Dankzij Mindful Zwanger & Bevallen heb ik het mooi kunnen wegpuffen, ook volgens de verloskundigen.’
    – Candice, mama van Constance

    Wat kan ik je verder bieden?
    Counselling is een individuele vorm van psychosociale begeleiding bij al je vragen en onduidelijkheden die bij je spelen. Ik kan je ondersteunen en begeleiden op weg naar je eigen balans.
    Als bevallingsverwerkingsdeskundige kun je bij mij terecht als je een heftige bevalling hebt ervaren of bij angst voor de bevalling. EMDR is een therapie die ik onder andere gebruik. Daardoor kun je zonder angst en met vertrouwen naar je bevalling toeleven of je balans hervinden na een heftige ervaring.

    ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ is ontwikkeld voor verloskundigenpraktijk Doevendans. Mindfulness en Heartcoherentie vormen de rode draad. Hiermee verminder je stress en bereik je balans tussen je hoofd en je hart. We maken gebruik van meditatie-, ademhalings- en bewustzijnsoefeningen. Indien andere verloskundigenpraktijken geïnteresseerd zijn in deze zwangerschapscursus, neem gerust contact op.
    Leestip: ik heb meegewerkt aan het boek ‘Perfecte bevallingen bestaan niet’ (2016) van Diana Koster (1965-2016). Deze bevlogen duizendpoot schreef eerder, in 2012, het boek ‘Perfecte moeders bestaan niet’, over het (her)vinden van je balans in het moederschap.
    Wil je hulp bij je vragen? Neem gerust contact met mij op.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply