Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op zoek naar een actieve wintervakantie? 5 redenen waarom sneeuwwandelen iets voor jou is!
  Rate this post

  Ben je op zoek naar de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de winter? Dan ben je misschien de term sneeuwwandelen al eens tegengekomen. Hoewel de Nederlandse winters zich hier niet voor lenen, hoef je hier niet ver voor te reizen. Je kunt bijvoorbeeld afreizen richting Duitsland of Frankrijk. Maar ook als je een stukje verder Europa wil intrekken dan kan dit. Je krijgt namelijk ook een ultieme winterervaring in Griekenland en Montenegro. De afstand naar de plek van bestemming is dus geen probleem. Maar is sneeuwwandelen lastig? Daar kunnen we een kort en krachtig antwoord op geven: Nee. De techniek van sneeuwwandelen leer je namelijk in een paar minuten. Twijfel je toch nog of dit een vakantie die bij jouw wensen past? In dit artikel lees je 5 redenen waarom het de ideale actieve vakantie is!

  1. Eenvoudig te leren
  Je kon het hierboven al lezen: de techniek onder de knie krijgen is niet moeilijk. Hierdoor is het een vorm van wintersport die voor de meeste mensen eenvoudig en het meest toegankelijk is. Ook is de kans op blessures kleiner dan wanneer je gaat skiën of snowboarden.

  2. Ervaar het gevoel van ultieme vrijheid
  Als je gaat sneeuwwandelen, dan doe je dit het beste buiten de gebaande paden. Ook vermijd je zoveel mogelijk het skigebied. Met als resultaat dat je fantastische wandelingen maakt tussen besneeuwde bossen en onderweg zoekt naar wilde dieren. Tijdens de wandelingen hoor je niets anders dan een verse laag sneeuw onder je sneeuwschoenen. Op die manier ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid en rust.

  3. Diverse niveaus
  Ben je een beginnend (sneeuw)wandelaar? Of juist ervaren? Wat je niveau ook is: er is altijd een reis die bij jou past. Zo is een vlakke dal wandeling geschikt voor de onervaren wandelaar en het beklimmen van een besneeuwde bergtop juist meer voor de ervaren sneeuwwandelaar. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om diverse dagtochten te maken vanuit een (luxe) hotel of juist voor een huttentocht.

  4. Niet veel nodig
  Het voordeel van sneeuwschoenwandelen is dat je niet veel nodig hebt. De basis is een normale wandeloutfit. Daarnaast heb je alleen nog sneeuwschoenen nodig. Je kunt dit vergelijken met het bevestigen van tennisrackets onder je schoenen. Sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je niet te ver in de sneeuw wegzakt en ze geven je direct extra grip. Hierdoor wordt het wandelen eenvoudiger dan wanneer je alleen je bergschoenen aan hebt.

  5. Veilig
  Een sneeuwwandelvakantie is een veilige soort vakantie. Mits je met een gids op stap gaat. Naast dat een stuk veiliger is, kan een gids je ook meer vertellen over de omgeving. Hierdoor wandel je niet alleen veilig, maar wordt je vakantie nóg leuker!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply