Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Acupunctuur bij maag- en darmklachten
  Rate this post

  Zo’n 1 op de 5 mensen heeft wel eens last van darmklachten. Deze klachten hebben te maken met een spijsverteringssysteem dat ontregeld is, waardoor iemand zich behoorlijk slecht kan voelen. Met acupunctuur kan het systeem weer in balans gebracht worden.

  Maag- en darmklachten kunnen onder andere worden veroorzaakt door voeding die slecht verteerd wordt door het maagzuur, maar ook alcohol en roken kunnen een negatief effect hebben op het systeem. Degene die hiermee te maken heeft, ervaart vaak een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur en/of misselijkheid.

  Blokkade opheffen
  In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral ­geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeskunst, waar acupunctuur een onderdeel van is, meer gericht is op het aanpakken van de oorzaak. Bij acupunctuur worden een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam. De naalden zorgen ervoor dat de energie weer vrij kan stromen. Om de juiste informatie te vinden over de oorzaak van de klachten, worden de tong en de pols onderzocht. De pols en de tong geven veel informatie over hoe je energetisch in elkaar steekt. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de klachten verdwijnen. Als je bang bent voor naalden, kan Ina ook gebruik maken van laseracupunctuur.
  Acupunctuur is een veilige methode om je spijsverteringssysteem weer in balans te brengen en heeft geen bijwerkingen. Voedingsadviezen kunnen ook deel uitmaken van de behandeling.

  Kruiden
  Ina kan bij haar behandelingen ook gebruik maken van ­kruidengeneeskunde. Geneeskruiden hebben een veelzijdige werking. Ze kunnen reinigen, stimuleren, rust geven en de weerstand verhogen. Ze bevatten vitamines en mineralen, waardoor ze tekorten in het lichaam kunnen aan­vullen. Kruiden werken dus herstellend en opbouwend. Ina werkt vooral met kruiden die in Europa en Noord-Amerika groeien. De kruiden hebben een biologische kwaliteit en kunnen toegediend worden als tinctuur (druppels), thee, tabletten of capsules.

  Blijf niet rondlopen met je maag- of darmklachten en neem contact op met Acupunctuurpraktijk Hummingbird!

  Afvallen met ooracupunctuur
  Als je wil afvallen, kan acupunctuur daar ook bij helpen! Ooracupunctuurbehandeling heeft als effect dat je ­stofwisseling en vetverbranding gestimuleerd worden, en bovendien vermindert je hongergevoel. Daardoor kun je een verantwoord eetpatroon beter volhouden.

  Over Acupunctuurpraktijk Hummingbird
  Praktijkhoudster Ina Röder is al jaren werkzaam als ­verloskundige. Zij zag in die functie geregeld vrouwen met zwangerschapsklachten, waar de westerse geneeskunde geen antwoord op heeft. Daarom is zij zich gaan verdiepen in de acupunctuur en kruidengeneeskunde. Ina is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply