Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Als de huisarts je niet verder kan helpen…
  Rate this post

  Heeft je kind bepaalde klachten en kan de arts maar niets vinden? En kan je kind zelf ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens met je kind naar een mesoloog! Die neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte adviezen geven om het probleem op te lossen.

  Er zijn bijvoorbeeld kinderen die last hebben van een intolerantie. De klachten die dit oplevert, worden door reguliere artsen vaak niet herkend en afgedaan als ‘prikkelbare darmsyndroom’, zonder dat er grondig onderzoek is gedaan naar de oorzaak van de klachten, en er worden vaak vezelzakjes voorgeschreven. Maar die lossen het probleem niet op.

  Mesologie
  Een gezond lichaam is in balans. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een lichaam uit balans is geraakt en daardoor gevoelig is geworden voor klachten en/of ziekte. Met behulp van mesologie kan de oorsprong van je klachten achterhaald worden. Mesologie is een vorm van geneeskunde die de reguliere medische kennis integreert met kennis uit de complementaire, aanvullende geneeswijzen. Dit zijn geneeswijzen die een wetenschappelijke basis hebben en waar voortdurend onderzoek naar wordt gedaan.

  In balans
  Een mesologisch onderzoek bestaat uit pols- en tongdiagnostiek, een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een meting van je lichaamsfuncties met behulp van een meetapparaat. Zodra alle gegeven verzameld zijn en geïnterpreteerd, kan er een therapieplan voor je worden opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van bepaalde kruiden, homeopathische middelen en/of supplementen. Maar het kan ook zijn dat je wordt doorverwezen naar je reguliere arts, specialist of andere discipline in de gezondheidszorg. Blijf niet langer rondlopen met terugkerende chronische aandoeningen en/of onbegrepen en onduidelijke gezondheidsklachten. Breng je lichaam weer in balans!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply