Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Behoud een gezond bewegingsapparaat!
  Rate this post

  Wij worden niet geboren met een programma om te lopen, maar wel met het vermogen om dat te leren. Een kind leert lopen door te beginnen met anderen in zijn omgeving te imiteren. We leren door vallen en opstaan. Dus hoe beter aangeleerd in de jeugd, hoe langer je bewegingsapparaat gezond blijft.

  Training is gericht op het steeds beter maken van de aansturing van gewrichten en spieren om prestaties te leveren. Dit is waar het om draait. Om tot een activiteit te komen moeten we het centrale zenuwstelsel voorzien van de juiste informatie.

  Blessures
  Trainen op alleen kracht en uithoudingsvermogen kan aanleiding geven tot pijnklachten en blessures. Dit is overbelasting veroorzaakt door een onbalans in de opbouw (houding) en de spierspanning. Sommige spieren staan strak en sommige zijn slap. Voorbeelden hiervan zijn voetballen, (race-)fietsen en hardlopen. Daarbij gaat het om een vaste en beperkte bewegingshoeveelheid gekenmerkt door duizenden herhalingen. Na verloop van tijd worden steeds dezelfde spieren gebruikt, terwijl andere worden verwaarloosd. Bijna altijd leidt dat tot blessures. Zelfs in de jeugd geeft dit al blessures.

  Samenhang van klachten
  Eigen onderzoek bij 250 kinderen in Deventer heeft laten zien dat bewegingsbeperkingen en korte spieren bij de jeugd al vaak voorkomen. Gedegen orthopedisch onderzoek kan het verband tussen de oorzaak van de klachten en de ontstane gevolgen aantonen. Het bewegingsapparaat werkt als één geheel waarbij iedere beweging effect heeft op de rest van het lichaam. In de orthopedische kliniek van Care to Move zien de specialisten steeds meer mensen met voet-, enkel-, knie-, heup- en lage rugklachten. Daarbij blijkt meestal een sterke samenhang tussen die klachten, de houding en bewegingsbeperkingen.

  De beste behandeling voor jou
  De orthopeden bij Care to Move kunnen jou helpen door het stellen van de juiste diagnose en het geven van goede voorlichting en uitleg. Zij besteden tijd aan een volledig orthopedisch onderzoek naar jouw houding, spieren en gewrichten. Bovendien maken ze gebruik van een unieke houdingsscan. Omdat ze de middelen hebben om de houding vast te leggen en beschikken over een groot netwerk van behandelend therapeuten, kunnen zij jou na de diagnose verwijzen naar een gecertificeerd therapeut bij jou in de buurt. Bij ernstige houdingsproblematiek, vooral bij de jeugd, kunnen zij gebruik maken van een inter­nationaal erkende, gepatenteerde brace. De resultaten van de behandeling worden door hen op de voet gevolgd en zo nodig bijgestuurd. Zij kunnen jou helpen met kiezen welke therapeut voor jou het meest geschikt is. Bel of schrijf voor een afspraak. Care to Move is aangesloten bij Houding Netwerk Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply