Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Ben je hooggevoelig?
    Rate this post

    Is je kind overgevoelig, snel afgeleid, dromerig? Is het een lastige slaper? Klaagt het regelmatig over buikpijn of hoofdpijn, of is het vaak boos of verdrietig zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak? Doet je kind vroegwijze uitspraken of heeft het onverklaarbare waarnemingen op het gebied van sferen, mensen, dingen? Dan is je kind waarschijnlijk hoogsensitief.

    Hoogsensitieve kinderen voelen emoties van ouders goed aan; vooral onderdrukte of onbewuste emoties. Daardoor zijn het mooie spiegels die je veel kunnen leren.
    Ook volwassenen die snel overprikkeld of afgeleid zijn, en fysiek en emotioneel meer waarnemen dan gemiddeld, zijn hoogsensitief. Dat kan lastig zijn, maar er zitten ook veel kwaliteiten in. De oorzaak kan een genetische aanleg zijn, waarbij je brein moeite heeft om informatie goed te filteren of te verwerken. Ervaringen in je vroege jeugd of zelfs in de baarmoeder kunnen ook een belangrijke rol spelen. Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van een foetus zich anders ontwikkelen onder invloed van stress. De verbinding tussen de linker en rechter hersenhelft komt dan minder goed tot stand, wat gevolgen heeft voor de informatieverwerking. Je kunt je dus afvragen wat de kip is en wat het ei. Soms kan de oorzaak ook ver terug in de familiegeschiedenis liggen en wordt een patroon generaties lang overgedragen.
    Ik ben zelf hoogsensitief en mijn ervaring is dat je er goed mee kunt leren omgaan en er zelfs je kracht van kunt maken. Het begint met het accepteren van hooggevoeligheid als kwaliteit en het maken van een goede verbinding met je eigen energiecentrum, door middel van wat ik noem de ‘Zon meditatie’.
    Wil je meer weten? Ga dan naar mijn website en download de ‘Zon meditatie’, of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply