Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het beste voor je kindje
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is trouwens ook degene tot wie jij je kunt wenden wanneer je een kinderwens hebt. Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  Tijdens het kinderwensspreekuur krijg je persoonlijk advies over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor, gebruik je medicijnen en hoe zit het met alcohol en roken? Ook kun je eventueel al starten met het gebruik van foliumzuur en worden gezondheidsrisico’s besproken. Omdat het kinderwensspreekuur (nog) niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars, wordt er geen tarief berekend. Vanwege het grote belang kun je hier gewoon gratis terecht!

  Voorbereiding
  Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je al aanmelden bij Anno verloskundigen, zodat je voor de termijnecho die in de tiende week van de zwangerschap gemaakt wordt je eerste controle al gehad hebt. Om je extra goed voor te bereiden op de bevalling kun je bij Anno ook nog cursussen over borstvoeding en een goede voorbereiding op de bevalling volgen. Bij de controles die je tot aan de bevalling krijgt, maak je kennis met de vier verloskundigen van de praktijk (Chantal van der Vliet, Anke Selles, Carola Keijsper en Peggy de Jonge) zodat je, wanneer de bevalling zich eenmaal aandient, de dienstdoende verloskundige kent.

  Zorg- en bevalplan
  De verloskundigen van Anno werken nauw samen met de gynaecologen van het Haga Ziekenhuis. Zo wordt voor iedere zwangere een individueel zorgplan opgesteld. Zelf maak je samen met de verloskundige een bevalplan waarin je wensen omtrent het bevallen, zoals bijvoorbeeld bevallen in bad of het gebruik van pijnstilling, kunnen worden opgenomen. Je kunt kiezen voor een thuis- of een ziekenhuisbevalling. Beval je in het Haga Ziekenhuis, dan kun je daarna (alleen met je partner of met je hele gezin) logeren in het Geboortehotel waar 24 uur per dag een kraamverzorgster aanwezig is.

  Nazorg
  Ook na je bevalling blijft de verloskundige je nog volgen. Ze heeft namelijk de verantwoordelijkheid voor het welzijn van jou en jouw kindje tot ruim een week na de bevalling. Bovendien komt de verloskundige op de 4e of 5e dag langs voor de hielprik, waarbij er een paar druppeltjes bloed uit de hiel van je kindje worden afgenomen voor onderzoek op een aantal zeldzame ziekten. En na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole waarna de zorg voor je kindje wordt overgedragen aan het consultatiebureau.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply