Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter slapen? Heb je dit al geprobeerd?
  Rate this post

  Een goede nachtrust is erg belangrijk om goed te blijven functioneren. Waar een keer een nachtje slecht slapen vervelend is, en leidt tot een moeizame dag, is structureel slecht slapen een groot probleem, dat tot serieuze klachten kan leiden. Zaak dus om er nu echt eens mee aan de slag te gaan, als je al langdurig slaapproblemen hebt.

  Weet je de oorzaak?
  Als je de oorzaak van je slaapproblemen kent lijkt de oplossing gemakkelijk: doe er iets aan. Dat is vaak wel makkelijker gezegd dan gedaan. Een huilende baby, daar kun je meestal niet zo gek veel aan doen. Maar voel je zelf aan dat je bijvoorbeeld te veel stress ervaart om goed te slapen, het te warm of koud hebt, last hebt van geluiden of andere factoren die je uit je slaap kunnen houden, dan zijn er meestal dingen die je hier aan kunt veranderen.

  Ook kun je eens naar je eigen gedrag kijken, zeker in de uren voor het slapen gaan. Drink je drankje met cafeïne? Dan is het goed om daarmee te stoppen. Ook je telefoon of tablet kun je maar beter laten liggen, deze geven zoveel scherp licht dat ze je hersenen hartstikke wakker houden in de uren erna. Probeer de uren voor je gaat slapen te gebruiken om langzaam de dag af te sluiten, je te ontspannen en even nergens meer mee bezig te zijn. Een warme douche of een ontspannend bad kunnen je hierbij misschien helpen.

  Lig je in je bed vaak te piekeren over zaken die spelen in je leven? Dan kan het goed zijn om deze ruim voor de dag eindigt even af te sluiten. Schrijf ze op, zodat je er morgen mee aan de slag kan, bijvoorbeeld. En lig je er ’s nachts toch wakker van, wees dan streng voor jezelf: dit is niet het moment, stop ermee, er is nu niets dat je kunt doen.

  Help je lijf een handje
  Meer dan regelmatig is er voor slecht slapen geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Je ritme kan simpelweg verstoord zijn, waardoor slapen op de momenten waarop jij het zou willen niet wil lukken. Dat ritme zelf herstellen is vaak lastig, maar gelukkig zijn er middelen die je kunnen helpen.

  Melatonine is daarbij een beproefd recept, dat door veel mensen al met succes wordt gebruikt. Je kunt dit ook combineren met CBD, zoals bij Meladol van Cibdol. CBD van Cibdol is een stofje dat wordt gewonnen uit hennep, dat geen bijwerkingen heeft (wees dus niet bang dat je er high van raakt). Het wordt al voor allerlei zaken gebruikt, waaronder ook slapeloosheid en stress. Cibdol heeft dit gecombineerd met melatonine, om tot een extra goed oplossing te komen tegen dit soort klachten. Soms heeft je lijf simpelweg een helpende hand nodig om te ontspannen en een goed slaapritme te vinden.

  Meer informatie over ontspanning en een goed slaapritme? Ga dan naar https://www.cibdol.nl/cbd-encyclopedie/hennep-olie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply