Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Beterschapspakket maken en versturen: de beste tips
    Rate this post

    Nu de griepepidemie begin 2019 weer op z’n retour is, zoals aan vrijwel ieder begin van het jaar, is het fijn om je vriend, vriendin, moeder, opa, buurvrouw of collega die ziek is een hart onder de riem te steken. Hoe kan dit beter dan met een eigengemaakte beterschapsdoos vol met kleine cadeaus en een lief kaartje? Het leukste hiervan is wel het feit dat zo’n pakket helemaal niet duur hoeft te zijn. Zo kun je iemand al voor bijvoorbeeld twee tientjes ontzettend blij, en misschien zelfs een beetje beter, maken. Maar hoe maak je een mooi beterschapspakket en waar moet je écht aan denken? In dit artikel lees je meer over het maken van een beterschapspakket en het versturen ervan.

    Voor wie maak je een beterschapspakket?
    Een beterschapspakket kun je eigenlijk voor iedereen maken die ziek is. Hierbij maakt het natuurlijk niet uit of het gaat om iemand die een paar dagen op bed moet liggen omdat hij of zij gevloerd is door de griep of om iemand die een gebroken been heeft en daardoor langere tijd thuis moet blijven. Welke reden je beterschapspakket ook heeft; de kans is groot dat de ontvanger er in ieder geval erg blij van wordt, helemaal wanneer er een persoonlijk tintje aan het pakket zit. Dat is nog eens wat anders dan een beterschapskaartje of een fruitmand.

    Het begin: kies een mooie doos
    Wanneer je het pakket per post gaat versturen, is het aan te raden om als basis een stevige doos te kiezen. Een pakket verzenden gaat op die manier gemakkelijker en is vooral beter voor de spullen die je erin stopt. Zo weet je zeker dat er niets stuk gaat tijdens de verzending. In de doos zelf kun je natuurlijk een mooie mand doen waarin je cadeautjes verzameld, maar dit hoeft niet. In veel (cadeau)winkels kun je overigens ook terecht voor een cadeaupakket dat al kant-en-klaar is. Dit scheelt je veel tijd, maar dit is vaak een stuk duurder én natuurlijk ook niet zo persoonlijk als een home made beterschapspakket. Spreek van tevoren met jezelf af hoeveel geld je aan de inhoud en de verzending wilt uitgeven. Je hebt voor een paar euro al een hele leuke doos vol lekkers en leuks!

    Inhoud beterschapspakket: vitaminen
    Een van de eerste items die je in een beterschapspakket stopt, zijn natuurlijk producten die de zieke helpen bij het beter worden. Denk hierbij aan wat (gedroogd) fruit, vitaminen, keelsnoepjes, paracetamol et cetera. Dit soort dingen zijn vooral handig, maar ook leuk omdat het dé basis vormt van zo’n pakket. Over het algemeen hebben mensen die ziek zijn zelf al een hele voorraad in huis om beter te worden, dus je hoeft hiervoor niet te veel uit te pakken. Het gaat meer om het extraatje zodat de zieke weet waarvoor het pakket bedoeld is. Het is uiteraard nog leuker om hem of haar te verrassen met andere dingen waar ze afleiding in kunnen vinden.

    Inhoud beterschapspakket: cadeaus ter afleiding
    Daarom is het leuk om bijvoorbeeld magazines, een boek of een puzzelboekje toe te voegen, puur ter afleiding van het ziek zijn. Misschien ligt de ontvanger in het ziekenhuis en moet hij of zij revalideren of wellicht heeft diegene flinke koorts en moet hij of zij even goed uitzieken. Wat de reden ook is; de zieke kan altijd wat afleiding gebruiken. Ook leuk: voeg een USB-stick toe met een eigengemaakte playlist; een soort van mixtape van vroeger, maar dan met een moderne twist. Of maak een mooi fotoboek(je) met persoonlijke foto’s van herinneringen van jullie samen; een hele persoonlijke toevoeging aan het pakket.

    Inhoud beterschapspakket: waardebon of voucher
    Tot slot is het een leuk idee om te kiezen voor een extraatje waar de zieke wat aan heeft nadat hij of zij het ziekbed heeft verlaten. Maak bijvoorbeeld een persoonlijke waardebon waarbij je diegene meeneemt naar een leuk restaurant, een workshop of een andere activiteit. Misschien is volledig ontspannen na een periode van ziekte prettig, waardoor je een gift card kunt geven voor wellness, yoga of een beautybehandeling. Bijvoorbeeld yoga is heel goed voor lichaam en geest, waardoor jullie samen lekker kunnen genieten en ontspannen wanneer de zieke weer beter is. Heb je geen inspiratie om zelf een cadeaubon te maken maar wil je hem of haar wel graag meenemen? Diverse webshops, restaurants en aanbieders van activiteiten bieden betaalbare cadeaukaarten aan die je kant-en-klaar in het beterschapspakket kunt doen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply