Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • BH’s voor een borstprothese

  Ook wanneer je een borstprothese hebt, kun je nog steeds mooie lingerie dragen. Geen huidskleurige grote bh’s, maar mooie stoffen en modellen die speciaal zijn aangepast voor het dragen van een prothese.

  • Een borstprothese past volledig in de cup en is hierdoor onzichtbaar.
  • De schouderbanden bieden voldoende stevigheid en comfort, indien nodig zijn de schouderbanden iets breder, maar er zijn ook bh’s met smalle bandjes.
  • De zijpanden geven de passende ondersteuning voor de prothese zodat het gewicht van de prothese niet alleen door de schouder gedragen hoeft te worden.
  • De bh is voorzien van een prothesehoesje(s) zodat de prothese goed beschermd is.

  Bh’s bij een borstreconstructie (compressie-bh)
  Direct na een borstreconstructieoperatie (en ook na een borstverkleiningsoperatie) wordt vaak aangeraden om een stevige bh te dragen. Je krijgt hierover advies in het ziekenhuis waar je geopereerd wordt.

  Aanpassingen
  We kunnen ook bh’s en body’s uit de gewone collectie geschikt maken voor protheses.

  Bh’s na een borstsparende operatie
  Na een borstsparende operatie is het soms niet meer prettig om je oude bh’s te dragen omdat bijvoorbeeld de beugel knelt of er extra steun voor de bestraalde borst nodig is. Je kunt bij ons langskomen voor een bh zonder beugel, of een bh met extra brede banden en steun aan de zijkanten.
  Wanneer er maatverschil is ontstaan, kunnen wij je adviseren op het gebied van deelprotheses of bh’s die de symmetrie weer terugbrengen.

  Bh’s bij lymfoedeem
  Wanneer een groot deel van de okselklieren bij de operatie weggehaald zijn (okselkliertoilet), bestaat het risico op lymfoedeem in de arm. Het is dan belangrijk om bh’s te dragen zonder beugel met brede schouderbanden en brede rugpanden. De bh mag niet knellen onder de arm.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply