Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Bijna net als thuis!

  Als je opvang zoekt voor je kind, wil je graag dat je kind zich thuis voelt bij de opvang en er alle aandacht krijgt. Een gastouder is dan dé ideale opvangplek.

  De grote voordelen van een gastouder zijn de flexibiliteit en kleinschaligheid. De gastouder heeft alle tijd en aandacht voor jouw kind. De gastouder en jouw kind bouwen een vertrouwde band met elkaar op, doordat je kind iedere keer hetzelfde bekende gezicht ziet. Geen continue wisselingen van de wacht dus, en dat voelt vertrouwd voor jouw kind. Bovendien is een gastouder over het algemeen voordeliger dan een kinderdagverblijf of BSO. Een ander voordeel is dat de gastouder helemaal meedoet met het opvoedingsprogramma van de ouders.

  Professionals in kinderopvang
  Er heerst nog wel eens het idee dat het gastouderschap een vrijblijvende functie is die iedere hobbyist zou kunnen uitvoeren. Niets is minder waar! Voordat je gastouder kunt worden, moet je voldoen aan eisen die opgelegd zijn door de overheid. Gastouderopvang via het Gastouderbureau Arnhem is van hoge kwaliteit en doet zeker niet onder voor een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. De ontwikkeling van het kind is van groot belang en de gastouder speelt hierin een grote rol. Het uitgangspunt is altijd dat een kind de verzorging en aandacht krijgt die het nodig heeft. ­Gastouderbureau Arnhem heeft hoge eisen omtrent veiligheid, hygiëne en deskundigheid. Alle gastouders van Gastouderbureau Arnhem zijn gediplomeerd en worden gestimuleerd om met trainingen en cursussen hun deskundigheid te bevorderen en hun praktijkervaringen te delen.

  Huiselijk geweld en ­kindermishandeling

  Als de gastouder, ouder of medewerker zorgen heeft om een kind dan wordt dit besproken met aandachtsfunctionarissen Mireille en Petra. De melder zal de signalen in kaart brengen via een signalenlijst. Wanneer gedacht wordt dat de zorg gegrond is, gaan Mireille en Petra in gesprek met de ouder(s) en de gastouder. Zij vragen hun of ze de zorgen herkennen. Als dat het geval is, gaan zij samen na wat nodig is om de situatie te verbeteren. Worden de zorgen niet herkend, dan consulteren Mireille en Petra Veilig Thuis, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kinder­mishandeling voor de regio Gelderland Midden.

  ‘Vingerverven is mijn lievelings!
  Ik ga altijd naar een mevrouw in een heel leuk huis met allemaal leuke kleurtjes op de muren. Blauw en geel en paars. Emmy is heel lief en ze maakt grappige grapjes waar ik om moet lachen. Er zijn ook andere kindjes bij haar en dan spelen we met de poppen. Wandelen en knutselen vind ik heel leuk. En vingerverven is mijn lievelings!

  Emmy bakt wel eens pannenkoeken met een stroopgezichtje en rozijntjes. Die zijn lekker joh! We zingen ook liedjes en dan speelt ze gitaar. Daar word ik heel vrolijk van. Als mama mij ophaalt, zwaai ik altijd heel hard naar Emmy. En als ik weer naar haar toe mag, ben ik heel blij. Ze is de allerliefste van de hele wereld!

  Emily (6)

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply