Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een blik in het hoofd van je kind
    Rate this post

    De ruzies, de onenigheid. Die onvindbare lijn waar jullie zo graag samen op hadden gezeten. Of juist de oorverdovende stilte die maar voortduurt. Tot het onvermijdelijke moment dat jullie je kind vertellen: ‘Lieverd, papa en mama gaan uit elkaar. Maar alles komt echt goed.’ Je weet dat dit besluit impact gaat hebben op jullie leven en dat van je kind. Maar je weet vaak niet hoe diep die impact is en hoe je kind zal omgaan met alle veranderingen. Eén ding is zeker: jullie leven wordt nooit meer hoe het was. En dat kan voor je kind knap lastig zijn. 

    Als moeder probeer je tijdens en na de scheiding het hoofd boven water te houden en tegelijkertijd je kind zoveel ­mogelijk te ondersteunen in deze verwarrende tijd. Ieder kind gaat anders om met een scheiding. Het ene kind praat er vaak over, het andere kind keert in zichzelf of uit zijn emoties door woedeaanvallen of verdriet. Jij kent je kind het beste, maar soms voelt het alsof je kind emotioneel mijlenver van jou verwijderd is. Tegelijk voel je dat je kind jou nodig heeft als de tranen in zijn ogen staan bij de wissel van mama naar papa. Of als je kind schreeuwt dat jij het allerstomste van de wereld bent omdat je niet meer samen met papa bent. Maar je weet vaak niet hoe je je kind kunt helpen. Rina Hoetelmans van Goed Zo! Coaching voor Kind en Gezin helpt jullie om weer dichter bij elkaar te komen en samen zo goed mogelijk om te gaan met de nieuwe situatie. Hierbij staat je kind voorop. Niet dat jij om een scheiding hebt gevraagd. Maar je kind kon er al helemaal niks aan doen en dat kan behoorlijk machteloos en wanhopig voelen voor dat kleine mensje waar je zo van houdt. Een beetje hulp is dan geen overbodige luxe.

    Gescheiden maar toch samen door één deur
    Pas als je weet wat er in dat koppie van je kind omgaat,
    kun je je kind gericht ondersteunen. Rina focust zich daarom tijdens de sessies voornamelijk op het kind en zijn gedrag. Uiteraard betrekt zij jou en je ex-partner continu in het behandelproces. Uiteindelijk moeten jullie in de nieuwe levensfase door één deur kunnen, want door jullie kind blijven jullie altijd verbonden.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply