Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Bruidstaart maken is een mooie uitdaging’
    Rate this post

    Een trouwdag is niet compleet zonder een mooie bruidstaart. Hoe zorg je ervoor dat op het feest een taart komt waar jullie blij mee kunnen zijn?

    Eigenaar Paul van Riel van Patisserie Walter van Erven: ‘We kunnen bijna alles maken wat de klant wil, en in verschillende prijsklassen. Zo bieden we niet alleen luxe taarten, maar ook van een eenvoudige taart kunnen we met versieringen iets moois maken, zoals verse bloemen als decoratie. Het maken van een bruidstaart vind ik leuk om te doen, want het resultaat is vaak mooi en het is een uitdaging om daarvoor te zorgen.’

    Smaak en uitstraling
    Hoe gaat het in zijn werk? Paul: ‘Als een aanstaand bruidspaar een bruidstaart wil laten verzorgen door ons, maak ik een afspraak om de wensen te bespreken. Vaak heeft het stel dan al wel een idee welke kant het op zou moeten gaan. Dan kiezen we de smaak en de uitstraling van de taart. Meestal komen we dan al vrij snel tot de gewenste taart, die we binnen een dag kunnen leveren. In principe bezorgen we de taart altijd op het afgesproken moment op de feestlocatie.’

    Over de vulling heeft Paul nog een tip: ‘We adviseren meestal om voor de bruidstaart een vulling met een luchtige structuur te kiezen, zoals bavarois of mousse. De gasten hebben namelijk doorgaans al een maaltijd achter de kiezen op het moment dat de taart aangesneden wordt, en dan is het fijn als de taart niet te zwaar op de maag ligt.’

    Inspiratieboekje
    Paul besluit: ‘Ik ben op dit moment bezig om een inspiratieboekje te maken met voorbeelden van bruidstaarten. Zo’n boekje kan bruidsparen helpen om hun wensen duidelijk te maken.’

    De banketspecialist
    Patisserie Walter van Erven bestaat al meer dan 65 jaar en is al die tijd gevestigd aan het Burgemeester van de Mortelplein in Tilburg. Het is één van de toonaangevende en ambachtelijke banketbakkerijen in Nederland. Sinds oktober 2018 staat Paul van Riel aan het roer van de onderneming. In de banketbakkerij wordt iedere dag een breed assortiment gebak, taarten, chocoladewerk en overige patisserie gemaakt. Hierin komen passie, kennis en verse ingrediënten samen. Ook voor de leukste themagebakjes ben je aan het goede adres. Denk bijvoorbeeld aan een diploma-uitreiking, vaderdag en kerst. Voor uitgebreid advies over de producten en speciale wensen staan de verkoopmedewerkers voor je klaar. Je kunt in de zaak onder andere terecht voor gebak, taart, koekjes, stukswerk, zoutjes, chocolade en bonbons. Daarnaast is er ook van alles mogelijk op het gebied van relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd chocoladecadeau, of laat het logo van je onderneming plaatsen op ambachtelijke chocolade.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply