Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Candida-infecties komen steeds vaker voor
    Rate this post

    Als je rondloopt met een lichamelijke of mentale ziekte, en je komt er maar niet achter waar het aan ligt, zou het kunnen zijn dat je Candida-infectie hebt.

    Candida albicans is een gist en geen schimmel. Schimmel vermeerdert zich in het algemeen door spoorvorming en gist vermeerdert zich door celdeling. In optimale ­omstandigheden kan gist zich iedere 30 minuten ­verdubbelen. Geslachtelijke voortplanting tussen gisten is ook mogelijk. Er zijn ruim 500 soorten gist, en niet alle zijn schadelijk. Witbier wordt bijvoorbeeld gemaakt met gist. De bakker gebruikt ook gist om zijn deeg te laten rijzen.

    Wat doet gist?
    Gist kan jouw leven flink in de war brengen; vooral de Candida-soorten, in het bijzonder de Candida albicans. Die infecteert vooral de dunne en de dikke darm. Candida albicans kan ook voorkomen in de maag, slokdarm, mondholte, prostaat, vagina, bronchiën, longen of het bloed. Gist kleeft zich vast in de slijmlaag en geeft diverse schadelijke stoffen af: kooldioxide, alcohol, toxine, allergenen en agressieve enzymen. Gist dringt diep het lichaam in en groeit vooral bij 37 graden Celsius.

    Lichamelijke en mentale ziektes
    Zo’n 30 tot 50 jaar gelden waren Candida-infecties zeer zeldzaam. Tegenwoordig komen ze steeds vaker voor, met steeds zwaardere infecties en chronische klachten. Het lijkt erop dat Candida therapieresistenter wordt. Vooral in de hooggeciviliseerde en industriële landen komt Candida zeer veel voor. Mogelijk komt dat door de toename van de straling om ons heen. De straling maakt ons ­gevoeliger en de Candida agressiever.

    Gist kan verantwoordelijk zijn voor vele lichamelijke en mentale ziektes. Dat maakt het voor een arts niet ­gemakkelijk. Als je chronisch lijdt aan een of meerdere van de symptomen op deze pagina, vraag dan aan je arts om een microbiologisch onderzoek van bloed, feces, urine en speeksel. Vervolgens kan samen met Eco-Wise naar de bron van de besmetting gezocht worden in jouw huis of op je werkplek.

    Candida in de woonomgeving
    Kan Candida dan voorkomen in je huis? Ja, de bron van je Candida-infectie kan in jouw huis zijn. Candida groeit op plaatsen waar je niet kijkt, in een afvoer bijvoorbeeld of in je wasmachine. Of bij jouw huisdieren: aquarium, terrarium, vogelkooi of duiventil. Daarnaast kan het nog voorkomen in je eten. Tijdens een huisonderzoek worden er op diverse plekken in jouw huis monsters genomen. Deze monsters worden ­onderzocht in een gespecialiseerd laboratorium in Duitsland, waar de monsters in een broedstoof worden geplaatst.

    Candida en elektrosmog
    Aanvullend raadt Eco-Wise je ook een elektrosmogmeting van je slaapkamer aan. Onderzoek heeft uitgewezen dat gisten en schimmels agressiever worden onder invloed van elektrosmog. Zo maken schimmels meer sporen en groeien gisten sneller. ‘Elektrosmog’ is een verzamelnaam van verschillende vormen van elektriciteit, vaak ‘straling’ genoemd.

    Over Eco-Wise
    Eco-Wise is een adviesbureau van het IBN, het mondiaal toonaangevende bouwbiologie-instituut. Eigenaar Pieter Hennipman is een van de twee gediplomeerde bouw­biologen IBN in Nederland.

    Symptomen van een Candida-infectie
    Agressiviteit, allergie, astma, avolitie, ­bijholteontsteking, bindvliesontsteking (­conjunctivitis), blaasklachten, brandende of jeukende ogen, ­bronchitis, broze vingernagels, bubbels in de mond (aften), chronische vermoeidheid, Colitis ulcerosa, concentratiestoringen, depressie, diarree, diabetes, duizeligheid, eczeem / puistjes, gewrichtspijn, hartklachten, hoestaanvallen, hoofdpijn, hyperactiviteit, infectie­gevoeligheid, jeukende huid, maagzuur, migraine, netelroos, neurodermitis (atopisch eczeem), opgeblazen gevoel, oprispingen, pijn bij het vrijen, prestatieproblemen, psoriasis, Roemheld-syndroom, slaap­problemen, ­spijsverteringsproblemen, tandontsteking, troebel zien, vaginale infectie, verhoogde leverwaarden, verstopping, ziekte van Crohn, zwak immuunsysteem.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply