Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De gevaren van social media
    Rate this post

    Zo jong als ze zijn, kinderen weten tegenwoordig precies hoe ze met de computer of tablet moeten omgaan. Met hun kleine vingertjes swipen ze over het beeldscherm om spelletjes te spelen die jij zorgvuldig voor hun hebt uitgezocht. Maar als ze ouder worden, en zich gaan begeven op het world wide web, komen er ook gevaren om de hoek kijken waar je hen voor wilt beschermen. Hoe kun je dat het best doen?

    Voor jonge kinderen kun je bij de speelgoedwinkel een Kurio kopen, een tablet met oudertoezicht. Hier kun je heel nauwkeurig instellen wat je kind wel of niet mag zien. Daarnaast kun je onder andere de tijd instellen hoelang en tot welke tijd het apparaat gebruikt mag worden. Let zelf ook goed op wat je wel of niet op Facebook plaatst. Een onschuldige foto (met kleding aan) van je zoon of dochter kan alsnog gebruikt worden voor verkeerde doeleinden. Als je instellingen verkeerd staan, kunnen niet alleen je vrienden maar alle Facebookgebruikers jouw foto’s opslaan op hun pc of tablet. Nog veel mensen hebben hun privacy nog niet goed afgeschermd… Jij wel?

    Vinger aan de pols
    Ook wanneer ze ouder worden, blijft een bepaalde mate van controle nodig. Blijf in ieder geval met je pubers in ­gesprek en maak hen erop attent dat er gevaarlijke personen actief zijn. Vraag hen regelmatig wat ze doen op Facebook. Of spreek af dat er niet zonder toestemming filmpjes of foto’s op internet geplaatst mogen worden. Het is helemaal niet raar om je belangstelling te tonen, en een gezonde mate van controle is ook van deze tijd! We weten allemaal dat er kinderen zijn die in bepaalde milieus terechtkomen door die ene ‘te’ mooie onbekende dame of jongeman die zich zomaar aanmeldt op hun Facebook­account en vervolgens heel snel tot een afspraak wil komen. Google de naam eens… Kom je hem vaker tegen?

    Meer tips en informatie
    Kijk ook eens op de website van Kennisnet onder ‘Mijn kind online’. Hier vind je allerhande informatie, zoals brochures, lesmateriaal, boeken en dergelijke rondom kind en internet voor alle leeftijden van 0 tot 18 jaar.

     

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply