Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kinderen centraal bij echtscheiding
  Rate this post

  Als je gaat scheiden, is dat een lastige periode. Het kan zijn dat je zelf door een rollercoaster aan emoties gaat. Het is dan niet altijd gemakkelijk om de kinderen goed te begeleiden, juist nu dat zo belangrijk is. Er verandert voor hen immers ook erg veel.

  Het verplichte ouderschapsplan is heel belangrijk. Het gaat daarbij niet zozeer om het invullen van het plan, maar om de invulling van het ouderschap. Ieder kind krijgt er vroeg of laat last van als de ouders uit elkaar gaan. Een omgangsregeling vergt nogal wat van het kind. De kinderen moeten immers steeds van de één naar de ander. Een goed ouderschapsplan houdt daar rekening mee.

  Danique van Es-Schoorl, mediator en kindercoach bij Kids First Mediation: ‘Ouders staan er niet altijd bij stil dat het juist de kleine dingen zijn die het voor het kind zo lastig maken. Stel je eens voor dat je na een sportwedstrijd moet kiezen naar welke ouder je als eerste toegaat, als vader aan de andere kant van het veld staat dan moeder Als je ziet dat een van beide ouders steeds heel erg verdrietig is of de ene ouder het veel beter heeft dan de andere ouder, kun je als kind in de knel komen. Het is vaak extreem lastig om zowel met je eigen emoties om te gaan, al die belangrijke beslissingen te moeten nemen én er echt te kunnen zijn voor de kinderen. Dat is heel menselijk en maakt je geen slechte ouder, maar je kunt er wel iets aan doen. Laat jezelf goed begeleiden tijdens deze periode door een mediator die verstand heeft van de ontwikkeling van het kind, zodat je weet waar je op moet letten en advies krijgt waar je echt iets mee kunt.’

  Mediation
  Als je kiest voor mediation wanneer je uit elkaar gaat, kun je een hoop leed voorkomen. Het is voor een succesvolle afloop cruciaal om aandacht te besteden aan onderliggende problemen. Dan kan er gebouwd worden aan een solide basis voor de toekomst, waarin jullie gescheiden verdergaan, maar samen ouders blijven. Zorg ervoor dat de kinderen altijd op beide ouders kunnen rekenen en dat zij gewoon kind kunnen blijven.

  Advies omtrent regelzaken
  Met een werkwijze die anders is dan anders, is Kids First Mediation uiterst succesvol gebleken in de begeleiding van ouders en kinderen bij echtscheiding en conflicten binnen het (samengestelde) gezin. Dat komt met name doordat jullie naast de gebruikelijke mediation mogen rekenen op gedegen advies omtrent de regelzaken en de kinderen. Als financieel echtscheidingsadviseur en kindercoach adviseert Danique bij alles omtrent de woning, alimentatie, toeslagen, belastingzaken en het ouderschapsplan. Deskundige begeleiding en goed advies tegen een vaste lage all-in prijs. Maar de beslissingen maken jullie helemaal zelf. Ook als jullie reeds gescheiden zijn maar de ­communicatie verbetert kan worden, kun je de hulp inschakelen van Kids First Mediation. Neem contact op voor een gratis kennismaking!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply