Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De laatste vakantie samen…

  Je weet al een tijdje dat de koek in jullie relatie op is. Maar helaas, de vakantiebestemming is al maanden geleden geboekt en de kinderen verheugen zich er enorm op. Je besluit om dan tóch maar als gezin op vakantie te gaan en er, voor de laatste keer, het beste van te maken.

  Eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming krijg je misschien te maken met verwarring. De ene dag zal het nog best gezellig zijn zo met z’n allen en voel je misschien twijfel om dit alles op te geven. De andere dag zie je glashelder wat de redenen zijn dat je wilt scheiden en kun je niet wachten tot deze vakantie voorbij is. Ondertussen bestel je nog maar een ijsje voor de kinderen en hoop je dat ze niet teveel merken van de spanningen tussen mama en papa.

  Laatste redmiddel
  In de periode vlak na de zomervakantie neemt het aantal scheidingsaanvragen enorm toe. In augustus en september is dit twintig tot dertig procent meer dan in de overige maanden. Hier is een logische verklaring voor. Als partners besluiten uit elkaar te gaan, is er meestal al langer iets aan de hand. Bij één van de twee of bij beiden. Zoals irritaties, ruzies, gevoelens van onvrede en het gevoel uit elkaar te groeien. In de dagelijkse routine kunnen deze gevoelens gemakkelijk geparkeerd worden. In de zomervakantie zit je als partners echter dag en nacht op elkaars lip. Soms wordt de zomervakantie aangegrepen als laatste redmiddel, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. In de praktijk blijkt echter dat juist dán vaak de bom barst en geeft het net dat laatste duwtje om te besluiten: we gaan scheiden.

  Bij een echtscheiding moet er veel geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de zorgregeling met betrekking tot de kinderen, alimentatie, verdeling van de gezamenlijke eigendommen en natuurlijk de scheiding zelf. Maar ook jullie woning, fiscale situatie en opgebouwde pensioen­aanspraken moeten geregeld worden. Om door de bomen het bos te blijven zien, is het goed om een advocaat- scheidingsmediator in de arm te nemen. Zij zorgt ervoor dat alle zaken goed geregeld worden, zodat jullie beiden goed mogelijk met een nieuwe start kunnen beginnen.

  Wat maakt een klein advocaten­kantoor groot?
  • de specialistische kennis van een groot kantoor in een gemoedelijke setting
  • de mogelijkheid van afspraken buiten kantoortijden en in het weekend
  • de mogelijkheid van afspraken op locatie
  • hoogwaardige dienstverlening tegen scherpe tarieven
  • een nauwe samenwerking met gespecialiseerde kennispartners, ook in Duitsland

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply