Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De nasleep van kanker
  Rate this post

  De diagnose kanker brengt je leven in een ongekende stroomversnelling en doet je afvragen hoe je hieruit komt. Als je eenmaal het behandeltraject hebt door­lopen, dan krijg je te maken met het nazorgtraject. Daar kun je wel wat professionele hulp bij gebruiken.

  Op een groot deel van oncologische nazorg kan Huid­praktijk Heerenveen adequaat inspelen. Eigenaresse Trieneke Hengst-Oppenhuizen licht toe: ‘We behandelen een grote groep kankerpatiënten en helpen hen bij bijvoorbeeld oedeem of huidproblemen na een bestraling, chemotherapie en hormoontherapie. We bieden onze patiënten een geïntegreerd pakket met verschillende behandelingsmogelijkheden. Ieder mens en iedere klacht is anders. Wij kijken naar de individuele situatie van de patiënt en we zoeken voor iedere patiënt een unieke oplossing. Uit de anamnese van de patiënt kunnen we vaak al achterhalen of wij als huidtherapeut kunnen bijdragen aan het herstel- en nazorgproces.Tegelijkertijd kijken we altijd naar het esthetische aspect, zodat de patiënt na de behandeling onze praktijk altijd netjes en in balans verlaat.’

  Druktherapie
  ‘Als enige in Friesland kunnen wij alle vormen van druktherapie geven voor de juiste behandeling van oedemen. Omdat de ene zwelling anders is dan de andere en de ene huid gevoeliger is dan de andere huid, hebben we effectieve manieren om de zwelling de baas te blijven, ongeacht de oorzaak. We maken hierbij geen gebruik van zwachtels, maar we leren de patiënt om zelf verbanden aan te leggen en te verstellen. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid vergroot. De patiënt hoeft zich hierbij geen zorgen te maken of het verband goed is aangelegd, want we werken met een steeds wisselend hoge-/lagedruksysteem. Dit systeem kan worden toegepast van hoofd tot tenen; voor elk lichaamsdeel hebben we een oplossing’, vertelt Trieneke.

  Borstprothesen
  ‘De borstprothese wordt bij Huidpraktijk Heerenveen ingezet als een belangrijk therapeutisch hulpmiddel tijdens onze oedeembehandeling. Het doel is het creëren van een adequate lymfdoorstroming om eventuele toekomstige problemen te voorkomen. Daarnaast bieden we therapeutische kousen, specifieke drainagemassage, drukpakken, specifieke verbandmaterialen en skincare. Doelen hiervan zijn ontzwellen en de huid weer toonbaar en weerbaar maken na een oncologische ingreep’, aldus Trieneke.

  Laser bij huidafwijkingen
  De huid wordt na hormoontherapie, chemotherapie en bestraling minder voorspelbaar en een stuk gevoeliger. Wij kunnen daar op inspelen, omdat wij opgeleid zijn om de zieke en beschadigde huid te herstellen, te ver­beteren. Ook kunnen we de patiënt adviseren over de meest passende aanpak van de huid na zo`n ingrijpende gebeurte­nis. Een belangrijke behandelmethode hierbij is laser. Daarmee kunnen we onder andere hinderlijke lokale haargroei, verkleuringen en verhevenheden van de huid, keratosen, verwijde vaatjes, pigmentvlekken en littekens verminderen of verwijderen.

  Vergoeding
  De oedeembehandeling van Huidpraktijk Heerenveen wordt door de ziekte­kostenverzekeraar vergoed, Niet alleen voor de patiënt en behandelaar ontstaat een optimale situatie, maar ook voor de betrokken arts is het prettig dat er één aanspreekpunt is voor de behandeling van zijn patiënt. ‘Deze werkwijze maakt dat oedeembehandeling bij ons effectief, doelmatig, patiëntgericht en kosten­besparend is’, aldus Trieneke.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply