fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De vele voordelen van buiten bewegen

  Helaas: de zomer heeft ons land verlaten. Gelukkig is de buitenlucht véél meer dan alleen strand en barbecues. Uit onderzoek blijkt namelijk dat regelmatig in de buitenlucht vertoeven veel gezondheidsvoordelen heeft. Bonuspunten als je in je sportschoenen hijst: buiten bewegen is stukken beter dan je binnen in het zweet werken. Lees je mee?

  Voordeel 1: Altijd motivatie
  Ga je erop uit in de buitenlucht, dan haal je lekker een frisse neus en krijg je weer een shot vitamine D, hélemaal gratis. Daarnaast geniet je van de natuur om je heen: de oranje en geel gekleurde bladeren, de kastanjes en beukennoten op de paden en het gezellige gekwetter van de vogels. Geef toe: dit zijn aspecten die je in een sportschool moet missen. Hier zie je immers steeds hetzelfde (en zo inspirerend is die verzameling van apparaten natuurlijk niet). In een omgeving met veel afwisseling, zoals de natuur, ben je veel minder snel geneigd om je timer te pakken om te kijken of je al klaar bent. Hierdoor zullen je prestaties omhoog gaan.

  Voordeel 2: Meer geluk
  Het meer tijd doorbrengen in de natuur heeft ook een positief effect op je stemming. Het in- en uitademen van de frisse buitenlucht kan namelijk zorgen voor een euforisch en gelukkig gevoel. Dit is te danken aan alle ‘feel good’-endorfines (gelukshormonen) die vrijkomen in je lichaam. Daarnaast zorgt de verbondenheid met de natuur ook voor het verbeteren van je concentratievermogen. Heb je er na je sportsessie ook nog profijt van, als je je hoofd moet buigen over lastige werkkwesties (of het kiezen van de juiste outfit voor je date.)

  Voordeel 3: Minder bacteriën!
  De fitness: een ideale plek waar je met weer en wind lekker veilig kan sporten. Dacht je. Want wist je dat de fitness een ware broedplaats van bacteriën en ziektekiemen kan zijn? Naar schatting is de lucht in een sportschool wel 5 keer zo vervuilend als de frisse buitenlucht. Dat is ook zo als je je crosstrainer of fiets schoonmaakt nadat je hem gebruikt hebt. Niet iedereen houdt die goede gewoonte er immers op na… Goede reden om de sportschool eens te verruilen voor een sportsessie in de buitenlucht!

  Over Bootcamp Zaanstreek
  Je kunt er niet meer omheen: sporten in de buitenlucht is hartstikke goed voor je. Bootcamp is dé sport die de positieve aspecten van buiten zijn en beweging integreert. Tijdens de trainingen wordt optimaal gebruik gemaakt van de omgeving: bankjes in het park, de traptreden en het mulle zand. Je kunt gewoon instappen op je eigen tempo en niveau. De ervaren trainers zijn er om je op een positieve manier te ondersteunen. Zo word je fitter, sterker en leniger op een leuke manier! Enne, samen sporten is natuurlijk nog leuker. Neem gerust je vriend, vriendin, familielid of date mee!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply