Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De zomer in zonder schimmelnagels?
    Rate this post

    Wist je dat ongeveer 25% van de bevolking lijdt aan een schimmelinfectie van de ­nagel? Schimmelnagels, ook wel ‘mycosenagels’, worden in de volksmond ook wel ‘kalknagels’ genoemd.

    Je vraagt je natuurlijk af: hoe komen we eigenlijk aan schimmelnagels? Mensen met een lage weerstand door bijvoorbeeld griep of ouderdom, of mensen met suikerziekte, lopen een verhoogde kans op het krijgen van schimmelnagels. Ook wanneer nagels beschadigd zijn door knellende schoenen, bepaald werk of door sporten, kunnen die gemakkelijk geïnfecteerd worden door schimmel. In gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna’s, waar je op blote voeten rondloopt, kom je onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Schimmels dringen de huid en/of nagel binnen en veroorzaken een infectie.
    Dit is dan ook de oorzaak van een schimmel­nagel. Schimmels die de schimmelnagel veroorzaken zijn besmettelijk. Door de huidschilfers van andere mensen met een schimmelinfectie kun je de schimmels krijgen, maar of het bij jou een infectie veroorzaakt, hangt onder andere af van je afweer.
    Schimmelnagels kunnen op 2 verschillende manieren behandeld worden. De schimmels gaan in het bloed zitten en kunnen met een antischimmel-medicatie op recept van de ­huisarts behandeld worden. Alleen deze medicatie is erg belastend voor de nieren en de lever. Een andere methode is om je nagels te laten behandelen bij de pedicure. Bij verdikte nagels freest de pedicure jouw nagels grondig af en adviseert zij je over het gebruik van een schimmeldodend middel. Om echt goed resultaat te zien na verloop van tijd, is het erg belangrijk dat je regelmatig de pedicure bezoekt. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling valt of staat met het consequent volhouden hiervan.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply