Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Denk jezelf gelukkig

  Ik ben geboren met een chronische huid­aandoening en astma. Hierdoor heb ik een groot deel van mijn leven in ziekenhuizen doorgebracht. Achteraf ­hebben al die ervaringen mij gemaakt tot wie ik nu ben. Natuurlijk heb ik mij in periodes behoorlijk wanhopig gevoeld. Toch ben ik blijven zoeken naar manieren om mij beter te gaan voelen. Zodoende ben ik erachter gekomen dat geluk vooral zit in je manier van kijken en denken. Als jij kijkt naar alles wat je niet hebt, naar wat er ontbreekt en wat er mis is, dan voel je je gegarandeerd steeds slechter. Maar anderzijds: door te weten wat je niet meer wilt, kom je erachter wat je wél wilt!

  Van huis uit heb ik geleerd dat ik altijd 200% mijn best moet doen. Wat dat betreft kom ik uit een prestatie­gericht gezin, en ik vermoed velen met mij. Het kan altijd meer, beter, sneller, perfecter. De lat lag hoog. Ik ben er echter achtergekomen dat hier een onderliggende angst aan ten grondslag ligt: angst voor verlies, angst voor tekorten, angst om kwijt te raken wat je hebt, een angst om niet goed genoeg te zijn. Angst is echter een slechte raadgever. Ik noem dit ook wel ‘denken in beperkingen en ­schaarste’. Door deze manier van denken heb ik mij, met mijn ziekte en beperkingen, altijd afwijkend gevoeld.
  Ik kon niet meegaan in het tempo van anderen en ik wilde er juist zo graag bij horen. De ommekeer kwam op het moment dat ik accepteerde dat ik gewoon niet ben zoals anderen. Ik had maar een beperkte energie. Waar wilde ik deze energie aan besteden?

  Ervaringsdeskundige
  Vanaf toen ben ik mij gaan richten op hetgeen ik wél kon. Waar werd ik blij van? Ik ben allerlei opleidingen gaan ­volgen op het gebied van coaching, bewustzijn en ­intuïtieve ontwikkeling. Mijn extreme gevoeligheid met bijgaand empathisch vermogen bleek ineens mijn sterkste kwaliteit te zijn. Al snel kwam mijn healing- en medium­schap naar voren. Ik bleek mij heel goed te kunnen afstemmen op de onzichtbare wereld van energie en ik kon dit gemakkelijk vertalen naar woorden die begrijpelijk en herkenbaar waren voor anderen. Zodoende kwam ik erachter wie ik in wezen ben en wat ik in dit leven kom doen. Sindsdien kwam mijn hele ontwikkeling in een stroomversnelling en inmiddels is mijn leven één groot avontuur geworden. Mijn gezondheid is zoveel malen beter geworden en ik gebruik nu mijn ervaring om andere mensen op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven.

  Bewustzijn en balans
  Samenvattend ben ik mij vooral gaan verdiepen in de aspecten die nodig zijn om een gelukkig, liefdevol, gezond en bevredigend leven te leiden. Wat helpt, is om te ­luisteren naar je gevoel en je hart. Als jij er blij van wordt, dan is het een teken dat het voor jou is. Ook is het van ­belang dat je positief in het leven staat, en positief denken kun je gelukkig leren!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply