Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Doorbreek het taboe op poep- en plasproblemen
    Rate this post

    Wanneer je kind pas zindelijk is, wil er nog wel eens een ongelukje gebeuren. Niet altijd wordt het potje of de wc op tijd bereikt en ook in periodes van spanning of grote veranderingen kan het regelmatig misgaan. Zolang het om een jong kind gaat, maakt niemand zich hier zorgen om, maar wanneer je kind al wat ouder is, wordt het taboe op poep- en plasproblemen steeds groter.

    Je kind schaamt zich, is bang om door klasgenootjes gepest te worden of durft, in het geval van bedplassen, niet meer uit logeren te gaan. Het kan ook zijn dat je kind veel last van buikpijn heeft en veel harde ontlasting in zijn buik heeft. Poepen wordt dan heel vervelend, soms pijnlijk. Je kind kan hierdoor meer ophoudgedrag gaan vertonen en angst voor poepen krijgen. Ook het zelfvertrouwen kan een flinke deuk oplopen, want op praten over je poep- en plasproblemen rust nog steeds een groot taboe. Daarom is het verstandig om stappen te ondernemen.

    Oefentherapeut
    Een oefentherapeut kan je kind helpen om zijn klachten beter te begrijpen, verhelpen of verminderen. De ­behandeling bestaat uit een analyse, voorlichting en specifieke oefeningen. Afhankelijk van de leeftijd, de klacht en hoe je kind met zijn problemen omgaat, wordt er een therapie op maat gemaakt. Ook voor de ouders is er een belangrijke rol weggelegd. Door je kind goed te begeleiden, met bijvoorbeeld de oefeningen die dagelijks moeten worden gedaan. Hierdoor kunnen eventuele problemen op dit vlak op latere leeftijd worden voorkomen. De oefentherapeut kan je hier goede tips en trucs voor geven.

    Overige behandelingen
    Naast hulp bij poep- en plasproblemen biedt Oefentherapie Veenendaal ook begeleiding bij andere klachten:

    Bekken-/ lage rugklachten
    Pijn laag in de rug, in de bil, liezen, heupen of het ­schaambot? Moeite met omdraaien in bed, traplopen, opstaan, lang liggen, zitten of staan? Ontstaan je klachten met vaak tijdens of na een dag werken? Mogelijk dat je ­bekkenklachten hebt.
    Deze klachten uiten zich vaak rondom of na een ­zwangerschap, maar kunnen zich ook lange tijd daarna pas voordoen. Als bekkenoefentherapeut onderzoekt Alida Achterberg de klacht eerst goed en kijkt ze welke factoren de klacht veroorzaken en/of in stand houden.
    Samen werken jullie dan door middel van oefeningen en het verbeteren van je houding en bewegingen heel ­praktisch aan de klachtvermindering.

    Bekkenbodemklachten
    Urineverlies, obstipatie, verlies van ontlasting, verzakking: klachten waar je niet graag mee te koop loopt, maar die erg hinderlijk kunnen zijn in je dagelijks leven.
    Incontinentieklachten of verzakkingsklachten kunnen ontstaan zijn na een bevalling, maar kunnen ook tijdens de overgang ontstaan. Maar ook mannen kunnen deze klachten hebben.
    Ook obstipatieklachten komen veel voor. Ze kunnen tijdelijk zijn, maar ook chronische obstipatieklachten zie ik vaak, wellicht heb je dit al vanaf dat je een klein kind was.
    Alida legt uit waar de klachten vandaan komen en met welke oefeningen en adviezen je de klachten kunt verminderen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply