Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een duurzame uitvaart is heel wat waard
    Rate this post

    Als we op zoek gaan naar een nieuwe auto of een bankstel, bereiden we ons daar goed op voor.
    We zoeken online, gaan verschillende dealers of ­winkels langs, bestuderen folders, vergelijken de ­offerte zorgvuldig en uiteindelijk kiezen wij er één die bij ons past. Met een uitvaart is dat anders. De meeste mensen maken hun wensen niet kenbaar; laat staan dat zij zich hier actief mee bezighouden. Met hun partner wordt nog wel eens over details gesproken, maar met kinderen komt men vaak niet verder dan de keuze tussen begraven of cremeren.

    Heeft u bijvoorbeeld wel eens nagedacht over een milieubewuste uitvaart? Een duurzaam leven is voor steeds meer mensen vanzelfsprekend. Een keuze voor het milieu levert immers een bijdrage aan een goede samenleving. Nu en in de toekomst. Het is ook mogelijk om een uitvaart duurzaam in te vullen. Want naast een reguliere uitvaart zijn er inmiddels volop andere mogelijkheden, die minder belastend zijn voor het milieu en iets toevoegen aan de uitvaart. Voor producten en diensten op basis van natuurlijke materialen en duurzaamheid kunt u terecht bij Rebel’s Begrafenisonderneming. Met enkele eenvoudige keuzes maakt u de uitvaart een stuk milieuvriendelijker en niet noodzakelijk duurder. Laat u inspireren. De medewerkers zetten graag een paar voorbeelden en tips op een rij. Samen geven jullie vorm aan een duurzame toekomst!

    Rebel’s begrafenisonderneming
    Met een klein, hecht team in de regio ’t Gooi en ­Flevoland verzorgt Rebels Begrafenisonderneming uitvaarten. In 1815 is het bedrijf opgericht. In Huizen beschikken zij over een ­eigen uitvaartcentrum, en in Almere hebben zij een ­uitvaartwinkel. De doelstelling is om een familie te ondersteunen in een moeilijke periode met deskundig advies. Hen volledig te ontzorgen. Hun klanten waarderen de dienstverlening gemiddeld met een 9,1! In 2012 won dit team ook de landelijke klantgerichtheidsprijs. De ­kwaliteit van de uitvaart bij hen geborgd door het Keurmerk ­Uitvaartzorg. Daarnaast zijn zij aangesloten bij het Klachteninstituut Uitvaartwezen en lid van BGNU en ­Requiem. Tevens zijn zij oprichter van GreenLeave, een stichting die zich inzet voor een duurzame uitvaart. Ook een volledig groene uitvaart hoort bij hen tot de mogelijkheden.

    Tip 1 Vervoer
    Wist u dat 70% van de milieubelasting van een uitvaart door alle vervoersbewegingen van de rouwstoet en de bezoekers komt? Door de verschillende onderdelen van een uitvaart – de opbaring, de plechtigheid en de condoleance – zo veel mogelijk op één locatie te houden, bespaart u veel reiskilometers. Bovendien is het rustiger als de rouwstoet zich niet tussen locaties hoeft te verplaatsen. Is dit niet mogelijk? Dan kunt u er ook voor kiezen om met elkaar te fietsen tussen de locaties, of een uitvaartbus te huren, afhankelijk van de af te leggen afstanden.

    Tip 2 De kist
    Kisten zijn er in vele soorten en materialen. Kiest u voor duurzaam, dan is een kist van Nederlands volhout of van wilgentenen, zonder gebruik van lak en lijm, een mooi alternatief. De bekleding in de kist bestaat uit ongebleekt hennep, linnen of jute. In plaats van een kist kunt u ook kiezen voor een wade met een draagbaar.

    Tip 3 Bloemen
    Voor vele mensen zijn bloemen een vanzelfsprekend onderdeel van een uitvaart. Maar wist u dat bloemen gemiddeld 7.000 kilometer afleggen voordat ze in de Nederlandse bloemenwinkel terechtkomen? Pluk ­simpelweg een bosje uit eigen tuin of kies voor Nederlandse seizoenbloemen. U kunt uw gasten ook vragen om geen bloemen mee te nemen, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan een goed doel dat de nabestaande aan het hart lag. Een mooi gebaar!

    Tip 4 Hergebruik
    Na een overlijden blijven er vaak ook veel persoonlijke artikelen van de overledene achter. Denk daarbij aan kleding of een bril. Deze kunnen ook een duurzame bestemming krijgen. Kleding kan bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel gebracht worden en een bril geschonken worden aan ontwikkelingslanden. Hiermee worden anderen weer geholpen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply