Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een fris & stralend uiterlijk
  Rate this post

  Zaten die fronsrimpels tussen je wenkbrauwen, voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes rond je ogen er vorig jaar ook al? Ineens vallen ze je op. Je lijkt er ouder en zorgelijker door dan je je voelt. En dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt!

  Waar spieren in je gezicht regelmatig en langdurig onder spanning staan, met name op plaatsen waar je mimiek het sterkste is, ontstaan rimpeltjes en lijntjes. Door deze spieren te bewerken met de spierontspannende stof botuline toxine, verminderen of verdwijnen de rimpels ook.
  Het farmaceutische bedrijf Allergan ontdekte de spierontspannende eigenschappen van botuline toxine al in de jaren 70 van de vorige eeuw toen het vooral gebruikt werd om spasmen te behandelen, overmatig zweten en tandenknarsen te verminderen en als middel tegen migraine. Botuline toxine zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier sturen niet aankomt. De spier blijft ontspannen en de zweetklier produceert geen zweet meer. Pas later werd het ook toegepast om rimpels te verminderen. Het kreeg de naam ‘Botox’ mee, wat een afkorting is van botuline toxine.

  Drie veilige merken
  Intussen zijn er meer merken op de markt die met dezelfde werkzame stof werken, zoals Azzalure en Bocouture. In de volksmond worden ze ten onrechte ook vaak ‘botox’ genoemd. Je kunt het vergelijken met de merknaam Coca Cola. Wanneer je dit in een restaurant bestelt, kan het zomaar zijn dat je een glas Pepsi krijgt. Dit is eveneens cola, maar het smaakt anders, omdat het een andere samenstelling heeft. Zo is het ook met Botox, Azzalure en Bocouture. In de basis werken ze op dezelfde manier, maar de samenstelling verschilt per merk enigszins, waardoor het ene product beter bij jou past dan het andere merk en daar kan Dokter André je het best in adviseren.

  Botox, Azzalure en Bocouture
  Er zijn drie veilige en geregistreerde merken botuline toxine op de markt, namelijk Botox, Azzalure (dat ook wel Dysport wordt genoemd) en Bocouture. Botox is niet alleen geschikt voor cosmetische ingrepen, maar ook voor medische behandelingen tegen tandenknarsen, overmatig transpireren en spanningshoofdpijn. De bijwerkingen zijn vrijwel te verwaarlozen. Al na 24 tot 48 uur zie je de eerste resultaten, die vanaf 14 dagen maximaal zijn. De werkingsduur kan per persoon en behandelde zone verschillen, maar houdt gemiddeld twee tot vijf maanden aan. Botox is overigens wel de duurste van de drie.
  Het merk Azzalure is in eerste instantie speciaal voor cosmetische behandelingen op de markt gebracht en pakt een groter probleemgebied aan. Zo is het bijvoorbeeld geschikt om je voorhoofd te liften. Het helpt echter ook goed tegen tandenknarsen, overmatig zweten en migraine. Al na 3 tot 7 dagen zie je de eerste resultaten. Net als Botox werkt ook Azzalure gemiddeld twee tot vijf maanden. Wanneer de behandeling regelmatig herhaald wordt, kan de werkingsduur toenemen tot zeven maanden.
  Bocouture is de benjamin van de drie botuline toxines. Het duurt gemiddeld 4 tot 10 dagen voordat je de eerste resultaten ziet. De werkingstijd houdt eveneens gemiddeld twee tot vijf maanden aan.
  Welk merk het best bij jou en jouw wensen past, wordt door Dokter André met je besproken. Voor alle drie de merken geldt in ieder geval dat ze veilig zijn en de kans op een allergische reactie uiterst klein is.

  Laat je niet misleiden
  ‘Cosmetisch arts’ is (nog) geen beschermde titel. Iedere arts wordt ingeschreven in het BIG-register en kan daaruit verwijderd worden na bijvoorbeeld het tekortschieten in zijn zorgplicht of door het medisch tuchtcollege. Iedere vijf jaar kan de inschrijving verlengd worden, waarbij soms alleen gekeken wordt of er de afgelopen jaren voldoende patiëntcontacten zijn geweest. Is dit voldoende, dan wordt de inschrijving met vijf jaar verlengd.
  In het register is ook te zien of een arts (er is ook een BIG-register voor verpleegkundigen) zich gespecialiseerd heeft tot bijvoorbeeld chirurg of psychiater. ‘Cosmetisch arts’ staat daar dus niet bij.
  Om toch meer aanzien te krijgen, zijn er helaas artsen die dan een omschrijving van hun functie geven die onjuist is, zoals bijvoorbeeld de term ‘Esthetisch chirurg’. Dit is fout en zet de mensen op het verkeerde been. Een arts mag zich pas ‘Esthetisch chirurg’ noemen als hij geregistreerd staat als Plastisch Chirurg en zich daarna is gaan bekwamen in de Esthetiek.

  Alle mogelijkheden op een rij:
  – Rimpelbehandelingen
  – (Lip)fillers
  – Botox
  – Draadjeslift
  – Ultherapie

  Gratis vrijblijvend consultgesprek
  Of je nu je rimpels of lijntjes wilt verminderen, van je fronsrimpels af wilt, of volle, gezonde en glanzende lippen wilt: bij de ruim ervaren cosmetisch arts Dokter André ben je aan het juiste adres. André is gespecialiseerd in anti-rimpelbehandelingen en heeft hier al jaren ervaring mee. Zijn doel is om je gezicht weer een frissere uitstraling te geven, waarbij de mimiek van je gezicht behouden blijft: een natuurlijk resultaat dus!

  Kijk uit. Jezelf mooier maken, kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply