Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een plek waar je jezelf kunt zijn
    Rate this post

    Mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden willen soms een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Een plek waar ze een luisterend oor krijgen en waar contact kan worden gelegd met gelijkgestemden.

    Het SamenhuiS ondersteunt als kanker in je leven is. Ongeveer 20 gastvrouwen en gastheren staan klaar om je in het inloophuis te ontvangen. Het is hun bedoeling dat de bezoekers zich even kunnen ontspannen. Even los van het ziekenhuis, even los van alle zorg. Een rustmoment met een kopje koffie of thee.

    Ondersteuning
    Er is gekozen voor een naam die het meest recht doet aan het gevoel dat overheerst in het inloophuis: ‘we doen het samen!’ SamenhuiS is van en voor de bezoekers, de gastvrouwen en gastheren. De laatste hoofdletter S moet je zien als een symbolische omarming: het woord begint met de hoofdletter S van Samen en eindigt ook weer met de hoofdletter S van Samen. Iedereen ondersteunt elkaar: de gastvrouwen en gastheren ondersteunen de bezoekers, de bezoekers ondersteunen elkaar en ook alle vrijwilligers ondersteunen elkaar. ­Ondersteuning als kanker in je leven is, is dus een opdracht! Het vraagt om actief aandacht te besteden aan elkaar.

    Een nieuwe werkelijkheid
    In het logo van SamenhuiS staan vlinders. Vlinders staan voor een nieuw leven. Hoe het ook verloopt met mensen met kanker en hun naasten: het is een nieuwe werkelijkheid. Er is gekozen voor vlinders als hét symbool van de verandering van het leven van kankerpatiënten en hun naasten. In het logo staan 2 vlinders; een grote en een kleine. Zij staan symbool voor de volwassenen en de jongeren. De kleur blauw is het symbool van de hemel, van trouw en oprechtheid. Groen is het symbool van hoop, groei en toekomst.

    Aanbod
    Voor volwassenen worden er naast de inloopmomenten in de huiskamer creatieve activiteiten aangeboden, is er ontspanningsyoga, is er de mogelijkheid tot massage en is er een keer per maand een inloopmoment met maaltijd. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd. Er is één keer in de maand een inloopmoment voor kinderen van 6 tot 12 jaar, bedoeld voor kinderen die (in)direct met kanker te maken hebben (gehad). De kinderen willen niet anders zijn of zielig gevonden worden, maar door wat ze meegemaakt hebben, staan ze wél anders in het leven. Op school praat je daar niet gemakkelijk over, maar in het SamenhuiS kan dat wel. De stap om binnen te komen is niet altijd gemakkelijk, dus kun je samen met iemand komen. Vrijwilligers en jongeren kunnen je dan vertellen wat deze avond inhoudt. De ervaring is dat het goed voelt als je eenmaal binnen bent.

    Gastvrouwen gezocht
    SamenhuiS zoekt enthousiaste gastvrouwen! Deze vrijwilligers ondersteunen de bezoekers, staan open voor hun emoties en kunnen goed luisteren zonder zelf in te vullen. Wil jij je inzetten voor dit prachtige doel? Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met algemeen coördinator Evert Franse via info@samenhuis.org.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply