Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Eerste hulp bij acne

  Ongeveer 85% van de pubers en jongvolwassenen heeft te maken (gehad) met acne. Acne wordt ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd. Bij de één beperkt deze goedaardige aandoening van de huid zich tot af en toe een puistje, terwijl het bij de ander een serieus probleem is. Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel en ontstaat meestal onder invloed van hormoonveranderingen. Acne beperkt zich niet alleen tot het gezicht, maar kan ook voorkomen op de rug en borst.

  Alhoewel het woord ‘jeugdpuistjes’ doet vermoeden dat deze aandoening alleen bij jongeren voorkomt, komt acne bij volwassenen vaker voor dan je misschien denkt. Dit kan, net als bij jongeren, veroorzaakt worden door een onbalans in de hormonen (zwangerschap, overgang, pilgebruik), maar kan ook het gevolg zijn van verkeerde voeding of stress.

  Een weldaad voor je huid
  ‘Is je huid bijvoorbeeld vet en erg verdikt? Dan is het van belang om een reiniger met salicylzuur te gebruiken’, geeft beautyspecialist Ria Nijburg aan. ‘Salicylzuur zorgt er namelijk voor dat je huid dunner wordt en werkt tot diep in je porie. Daarnaast kun je een hydraterende talgklierremmmende crème gebruiken met SPF. Met deze crème wordt je huid beter in balans gebracht en zullen je klachten verminderen. Wil je je huid iets extra’s geven? Breng dan twee keer in de week een enzymatische peeling en een zuiverend masker aan. Je zult merken dat dit een weldaad voor je huid is!’

  Train je huid
  Met de acnebehandelingen bij Tijdloos Beauty krijg je weer een mooie, frisse en gezonde huid.
  Ria: ‘De acnebehandeling bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid door middel van een peeling. Voor elk type huid is er een andere behandeling nodig, wij zorgen er dan ook voor dat de behandeling helemaal is afgestemd op jouw huid. De peelings die wij aanbieden werken het beste in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren wij een kuur van vier behandelingen. Jouw huid wordt sterker en weerbaarder gemaakt, waardoor er minder ontstekingen ontstaan, je talgklieren minder talg aanmaken en je huid mooier en schoner wordt. Voor thuis krijg je een goede instructie mee om je huid op de juiste manier te verzorgen. Daardoor is het mogelijk om de acne weer beter onder controle te krijgen.’

  ‘Ik schaamde me voor mijn huid’
  Als onzeker tienermeisje werd ik geteisterd door puistjes. Mijn gezicht zat onder de kleine en grote ontstekingen, en doemden overal op: op mijn voorhoofd, wangen, kin en neus. Ik schaamde me voor mijn huid. Gelukkig verbeterde mijn huid na mijn puberteit, mede dankzij de speciale behandelingen die ik volgde. Maar helaas was dit geen definitief afscheid. Want rond de periode dat ik zwanger was, kwam het acneprobleem weer in volle glorie terug. Nu was ik wél op het punt beland dat ik begon te balen! Omdat ik me niet meer zo onzeker wilde voelen als in mijn tienertijd, besloot ik de hulp in te schakelen van Tijdloos Beauty, waar ik een passende behandeling kon ondergaan. Tijdens de behandeling werden mijn poriën gezuiverd door een peeling met een mix van zuren. Na het volgen van de volledige kuur ziet mijn huid er rustig en egaal uit. In plaats van eerst tevergeefs allerlei middeltjes van de drogist uit te proberen, heb ik nu iets dat werkt op de langere termijn. En in plaats van dat ik gebukt ga onder mijn onzekerheid, geniet ik nu van mijn prachtige huid!’

  Louise (33)

  Over Tijdloos Beauty
  Leef, lach en heb je huid lief! Dát is het motto van de beautyspecialisten van Tijdloos Beauty. Een mooie huid helpt je om je fijn te voelen, en die verzorg je van binnen én van buiten. Op verschillende manieren helpen de beautyspecialisten jou daar een handje bij. Is mooi oud worden jouw voornaamste doel? Of wil je eindelijk je acne grondig aanpakken? Met de huidverbeterende behandelingen (die vaak ook nog vergoed worden) worden jouw huidproblemen verholpen. Toe aan een momentje voor jezelf? Terwijl jij heerlijk ontspannen op de behandelstoel ligt en ontsnapt aan de alledaagse drukte, wordt jouw huid ook in de watten gelegd met natuurlijke producten. Onmisbaar voor een mooie, gezonde en stevige huid is goede voeding. Daarom ontvang je bij Tijdloos Beauty ook voedingsadvies bij huid­problemen. De beautyspecialisten volgen de nieuwste technieken op beautygebied op de voet, en zorgen ervoor dat de beste technieken en de behandelingen elkaar aanvullen.

  Wist je dat…
  … acne niet ontstaat door een slechte verzorging en hygiëne (zoals vaak wordt gezegd?) Acne kan zoals gezegd ontstaan door bijvoorbeeld een verandering in de hormoonhuishouding, wat de talgproductie ontregeld. Komen hier bacteriën bij, dan ontstaan er puistjes en ontstekingen.

  … acne ook in verband wordt gebracht met slaaptekort? Goede reden dus om elke nacht die acht uur te pakken. En nu we het toch over nachtrust hebben: het regelmatig verschonen van je kussensloop kan de vorming van acne voorkomen.

  … er nog geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat chocolade acne veroorzaakt? Wél wordt er vanuit gegaan dat bepaalde voeding van invloed is op het huidprobleem, zoals voeding die rijk is aan vet, zuivel en suiker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply