Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Eindelijk is het weer gezellig thuis
    Rate this post

    In de ideale situatie ben je als gezin een eenheid. Binnen deze eenheid heerst er harmonie, zijn er duidelijke afspraken, doen jullie leuke dingen samen en voelen jullie je een echt team. Maar de ideale ­situatie komt niet altijd overeen met de werkelijkheid…

    Misschien had je het je ooit anders voorgesteld en had je een rooskleuriger beeld van het gezinsleven. In de praktijk kan er veel negativiteit in huis zijn. Jij, je partner en je kind(eren) lopen vast in het contact met elkaar, in de aansturing, het maken van afspraken, het samenwerken of andere zaken die voor jullie van belang zijn. Natuurlijk hebben jullie samen nog genoeg leuke momenten, maar soms is het gewoon lastig om het thuis gezellig te houden.

    Samen oefenen
    Charlotte Bohncke is psychomotorisch therapeut en geeft onder andere psychomotorische gezinstherapie. ­’Psyschomotorische gezinstherapie is een therapievorm waarbij je door middel van activiteiten werkt aan de manier waarop je met elkaar omgaat en communiceert. De psychomotorische gezinstherapie wordt bij ZieMij gegeven door een GZ-psycholoog en een psychomotorisch therapeut. De eerste twee sessies staan in het teken van observatie. Tijdens de therapie wordt er samen gekeken naar welke dingen er goed gaan in de gezinssituatie, maar ook wat er lastig is. Ouders krijgen praktische tips en kunnen gelijk in de psychomotorische therapie oefenen met deze tips. Daarnaast worden kleine huiswerkopdrachten mee­gegeven, zodat er thuis ook geoefend kan worden.’

    Snel resultaat
    Ouders en kinderen ervaren de psychomotorische gezinstherapie als zeer leerzaam en prettig. Er komt op een snelle manier weer beweging in vastgelopen interactiepatronen en er wordt in korte tijd veel bereikt.

    Balans en begrip
    Door gezamenlijk psychomotorische gezinstherapie te volgen, zorgen jullie ervoor dat de ‘smeerolie’ in je gezin weer wordt bijgevuld. De natuurlijke hiërarchie keert weer terug, er ontstaat weer balans en jullie begrijpen elkaar beter. Vaak is er na een aantal sessies al heel wat bereikt. Jullie merken dat het thuis weer een stuk gezelliger is en dat jullie anders en positiever met elkaar omgaan.

    Een greep uit de ervaringsverhalen over psychomotorische gezinstherapie:

    • ’Ik kan mijn woede beter beheersen en de band met mijn dochter is een stuk beter geworden.’
    • ‘Er is meer positiviteit in huis.’
    • ’Ik ben nu een stuk duidelijker naar mijn dochter toe en weet beter wat zij nodig heeft.’
    • ’Door de oefeningen tijdens de gezinstherapie zag ik precies terug wat er bij ons thuis gebeurt.’
    • ’Er is minder afstand tussen onze zoon en ons. Hij kan nu sneller de dingen waar hij mee zit benoemen, zodat wij daar op kunnen inspelen.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply