Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Eindelijk op een gezond gewicht!
    Rate this post

    Waar veel mensen reikhalzend uitkijken naar het voorjaar, zie jij juist op tegen de warmere maanden. Bij de gedachte dat je je weer ‘moet’ hullen in luchtige topjes, jurkjes en rokjes, breekt het zweet je uit. Omdat je al van alles hebt gedaan om van je overtollige kilo’s af te komen – van shakes tot pillen – heb je de hoop inmiddels al opgegeven. Maar wist je dat het met de juiste steun en begeleiding écht mogelijk is om een gezond gewicht te bereiken?

    Misschien schaam jij je, net zoals veel andere mensen, voor je eetgedrag. Overdag lukt het je om zo weinig mogelijk te eten, maar ’s avonds kun je jezelf niet inhouden en eet je bijvoorbeeld soms wel twee rollen koekjes en chips. Vanwege je schaamte vind je het wellicht lastig om naar een diëtist te stappen, bang dat die je zal veroordelen om je eetgedrag of om je gewicht. Die schaamte is nergens voor nodig: de diëtist is er juist voor je om je te helpen!

    Een voedingsverandering: méér dan eten alleen
    In haar diëtistenpraktijk helpt Saskia mensen bij het aanleren van een gezond voedingspatroon. Zij vertelt: ‘Ik zie veel mensen die onbewust overdag calorieën opsparen, om die ’s avonds tot zich te nemen door te veel te eten. Vaak zit er meer achter de voeding dan eten alleen. Gevoelens hebben een belangrijke link met het eetgedrag. Het eten helpt vaak om negatieve gevoelens als verdriet, frustratie, angst, verveling en eenzaamheid te dempen. Deze gevoelens bieden slechts op korte termijn bevrediging. Hierbij vind ik het belangrijk om mensen inzicht te geven in het verschil tussen hoofd- en maaghonger. Eet je vanuit de maag of het hoofd? Het duurt 20 minuten tot er een verzadiging optreedt, dus langzaam eten en goed kauwen zijn hierbij van belang.
    Omdat de nadelen van het te veel eten, namelijk een verslechterde gezondheid pas op de langere termijn merkbaar zijn, is het zo lastig om je eetpatroon te veranderen. Naast diëtist heb ik ook een opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd, specifiek voor diëtisten. Dat betekent dat ik naast voeding ook naar het eetgedrag kijk. Je gaat niet op een dieet, maar leert stapje voor stapje zelf veranderingen aan te brengen je eetpatroon. Daarnaast kan ik mij goed voorstellen dat je door het overdadige aanbod aan voeding tegenwoordig niet meer weet wat nou gezonde producten zijn. De producten zitten vol met lekkere, maar calorierijke voedingsmiddelen. Ik zie het als grote uitdaging om jou meer inzicht te geven in wat je beter wel en beter niet kan laten staan tijdens het shoppen in de supermarkt. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je de juiste motivatie en positieve energie hebt, jij al je doelen kunt behalen. Door middel van coaching laat ik jou weer met een grote glimlach naar buiten gaan. Het resultaat? Niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven!’

    Over Salu & Saskia
    Saskia: ‘In mijn praktijk helpen wij jou een blijvende verandering in je eet- en leefgedrag te maken. Zo word je bewuster van de keuzes die jij maakt op voedings- en leefstijlgebied. Tijdens een consult zijn wij betrokken, nemen we de tijd voor je en hebben we aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Ook bieden we nét dat steuntje in de rug, zodat jij je wensen en doelen kunt behalen. Ik ben gespecialiseerd in darmproblematiek (PDS) en werk onder andere met het FODMAP-dieet. Ook zie ik veel zwangere vrouwen met overgewicht of zwangerschapsdiabetes, waarbij ik nauw samenwerk met verloskundigen. Ben je benieuwd of Salu ook wat voor jou kan betekenen? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply