Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Emoties en je gezondheid
    Rate this post

    Het overkomt iedereen wel eens: te lang blijven hangen in een emotie. Sommige mensen lijken altijd boos te zijn en anderen zijn voortdurend treurig. Sommige mensen zijn steeds maar angstig en ­andere mensen zijn ‘te’ vrolijk. Ook kennen we allemaal wel de situatie dat we ons zorgen maken en maar blijven piekeren.

    Zowel positieve als negatieve emoties beïnvloeden ons lichaam. Als je gelukkig bent, daalt de hartslag, is de ademhaling diep en ontspannen, en daalt de bloeddruk. Pijnlijke en negatieve emoties daarentegen hebben het tegenovergestelde effect: de bloeddruk stijgt, de ademhaling wordt sneller en oppervlakkiger.In bijvoorbeeld de Traditionele Chinese Geneeskunde gaat men uit van basis-emoties, die alle gerelateerd zijn aan een bepaald orgaan. Deze emoties zijn boosheid, vreugde, zorgelijkheid, verdriet, angst en schrik (of shock).
    Ieder orgaan heeft een corresponderende emotie. Als er een disbalans is in een orgaan, ­bijvoorbeeld de lever die overbelast is door te veel toxines, kan de persoon in kwestie last hebben van geïrriteerdheid of woede. Op dezelfde wijze kan langdurige, onopgeloste boosheid leiden tot een disbalans in de leverfunctie. Dit kan een zichzelf in stand houdende toestand worden. Het is daarom belangrijk om altijd de hele mens te behandelen, dus niet alleen lichamelijke klachten. Bij ‘De Hazelaar’ wordt daarom op fysiek en emotioneel gebied gezocht naar een ondersteuning met de optimale ­balans. Dit kan een geadviseerde therapievorm zijn als hypnotherapie, EMDR, voetreflex, mesologie of acupunctuur, al dan niet in combinatie met supplementen als bijvoorbeeld Pervital Meridian Balance, een reeks van verschillende combinaties van verdunde planten en bloesemextracten, gericht op onverwerkte emoties.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply