Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Financiële vrijheid? Zet deze stappen!
  Rate this post

  Je komt het tegenwoordig overal tegen en het klinkt in veel gevallen te mooi om waar te zijn; financieel vrij worden. Er is zelfs een hele beweging hieromtrent ontstaan, de zogenaamde ‘FIRE’ beweging. Je moet niet alle online guru’s direct geloven die claimen dat dit doel voor iedereen, het liefst binnen twee jaar, te halen is. Dit klinkt én is te mooi om waar te zijn. Toch zijn er wel een aantal stappen die jij vandaag al kunt nemen om ervoor te zorgen dat het in de toekomst financieel iets makkelijker, en misschien wel helemaal vrij, wordt. Welke dat zijn? Lees snel verder.

  Minder vaste lasten
  Dit klinkt wellicht tegenstrijdig in tijden van oplopende energie- en gasprijzen, maar toch is het bij FIRE worden niet alleen belangrijk wat er binnen komt maar ook vooral wat er uit gaat. Om de vaste lasten te verlagen is het raadzaam om daar nu in te investeren. Zo kan het verduurzamen van je huis ervoor zorgen dat je maandelijkse gasrekening behoorlijk keldert.
  Daarnaast is het nu extra gunstig om dit soort investeringen te doen omdat er op vele verduurzamingen subsidie zit of het is aftrekbaar van de belasting. Kortom, hoe minder er uit gaat hoe minder er binnen hoeft te komen.

  Los af
  Naast verduurzamen is het aflossen van schulden ook altijd een goed plan. Dit is namelijk ook iets wat maandelijks terugkomt en ervoor zorgt dat je financiële verplichtingen blijft houden. Of het nu een persoonlijke lening of je hypotheek is, minderen is altijd beter. Tenzij je de investering die je hebt gedaan gebruikt om zogenaamd passief inkomen op te bouwen. Daarover zometeen meer.

  Passief inkomen
  Naast dat je inkomen haalt uit het doen van werk, is het nodig om passief inkomen op te bouwen wanneer je FIRE wilt worden. Dit is inkomen wat binnenkomt, zonder dat je ervoor werkt. Er zijn allerlei manieren denkbaar, van het verhuren van een huis (dan is een hypotheek dus geen probleem, mits de huur hoger is dan de vaste lasten) tot het investeren in aandelen.

  Het slimste is om je kansen te spreiden en meerdere inkomstenbronnen te creëren. Investeer daarbij niet alleen in saai aandelen maar spreid je kansen door bijvoorbeeld ook voor investeren in crypto te gaan. Er zijn nu al hele eenvoudige manieren om op laagdrempelige manier mee te beginnen. Immediate edge is hier een voorbeeld van. Een platform wat zo gebouwd is dat de beginnende belegger in crypto het direct begrijpt.
  Kortom, het gaat om twee zaken; kosten besparen en passief inkomen opbouwen. Wanneer jij consistent aan deze beide knoppen draait, kan het niet anders dan dat je in de toekomst een lekker appeltje voor de dorst hebt en dat je wellicht wel minder kan gaan werken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply