Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gamebedrijf Xsolla accepteert nu betalingen met XRP
  Rate this post

  Het native token van Ripple – XRP – is de laatste tijd het onderwerp geweest van massale adoptie, waarbij talloze bedrijven klanten toestaan om voor diensten daarin te betalen in plaats van voor fiat. Hierover is veel geschreven in het cryptocurrency nieuws en er is nu weer een update. De nieuwste entiteit die deze troef omarmt, is namelijk de in Californië gevestigde videogamegigant Xsolla. Het kondigde aan dat klanten XRP kunnen gebruiken om de populaire games Smite en Roblox te kopen en “te genieten van gamen als nooit tevoren.” Het aanbod werd geïntroduceerd na een samenwerking tussen Xsolla en de cryptocurrency-betalingsapplicatie BitPay.

  Terugkeer van XRP
  De gedeeltelijke overwinning van Ripple tegen de Amerikaanse SEC medio juli heeft het optimisme in de cryptocurrency-wereld doen toenemen en XRP positief beïnvloed. Het token steeg in de uren na de uitspraak met meer dan 70% en overtrof daarmee de $0,85. En hoewel de cryptomunt het momentum niet kon vasthouden, zorgde de overwinning ervoor dat het gewaardeerd werd door tal van toonaangevende cryptocurrency-uitwisselingen. Crypto.com, Coinbase, Kraken en anderen hebben XRP opnieuw op de lijst gezet nadat ze hun steun eind 2020 of begin 2021 hadden ingetrokken (kort nadat de Amerikaanse effectenregelgever een rechtszaak had aangespannen tegen de blockchain-onderneming).

  Het activum is ook de meest verhandelde alternatieve munt in de VS geworden en een van de populairste alternatieven voor Bitcoin (BTC). Volgens meerdere analisten en experts heeft XRP een kans op een toekomstige prijsrally, terwijl Ripple nog maar één stap verwijderd lijkt van het veiligstellen van een beslissende overwinning op zijn vijand. Dit komt dus ook doordat steeds meer bedrijven de munt nu accepteren als betalingsmiddel, wat gamebedrijf Xsolla nu dus ook heeft gedaan.

  Wat is Xsolla?
  Sinds 2005 is Xsolla op een missie om betaaloplossingen aan te bieden aan gamers over de hele wereld. Eerder dit jaar werkte het bedrijf samen met Mastercard om wrijvingsloze, veilige en lonende betalingen voor gamers over de hele wereld mogelijk te maken. Inmiddels is Xsolla dus ook een samenwerkingsverband aangegaan met BitPay, waarover later meer. Xsolla is overigens een innovatief bedrijf voor de handel in videogames dat betalingsoplossingen biedt aan meer dan 500 miljoen gamers wereldwijd. Hun missie is het oplossen van de inherente complexiteiten van wereldwijde distributie, marketing en het genereren van inkomsten om hun partners te helpen meer geografische gebieden te bereiken, meer inkomsten te genereren en relaties met gamers over de hele wereld op te bouwen.

  Wat is BitPay?
  Xsolla werkt inmiddels samen met BitPay om XRP-betalingen aan te bieden, maar wat is BitPay überhaupt? BitPay is een betalingsinstelling die in 2011 is opgericht met het hoofdkantoor in Atlanta, Georgia. Het is een betalingsgateway die verkopers de mogelijkheid biedt om geld te accepteren met bitcoin. Klanten hebben de mogelijkheid om geld rechtstreeks over te maken naar de bankrekening van de verkoper met behulp van een bitcoin-portemonnee. BitPay is nu beschikbaar in meer dan 38 landen en blijft zich uitbreiden. BitPay is overigens een van de oudste en meest gerespecteerde bitcoinbedrijven ter wereld. De reputatie wordt geassocieerd met het aanbieden van unieke prepaid cryptokaarten, een verwerkingsservice en een bitcoin-portemonnee.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply