Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik geef mijn leven nu een dikke 8!’
  Rate this post

  Al jarenlang had ik last van pijn op allerlei plekken in mijn lichaam, en artsen hadden geen idee waardoor dit kwam. Vorig jaar ging het hard achteruit met me, terwijl ik geen gekke dingen deed en er verder niets met me aan de hand was. Maar gewoon bewegen ging nauwelijks meer, en alles kostte me veel moeite en energie.

  Eind augustus 2016 kreeg ik de diagnose ‘chronisch ­pijnsyndroom’, en mijn reuma-consulent adviseerde me om aan een behandelprogramma mee te doen. Ik koos voor OCA, omdat het aanbod daar het beste bij me paste.

  Na een uitgebreide kennismaking met allerlei behandelaars, waaronder een fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en revalidatiearts, werd een plan van aanpak gemaakt voor een individueel traject. Vooraf gaf ik mijn kwaliteit van leven een 5, en wilde ik toewerken naar een 8, hoewel ik dat cijfer niet voor mogelijk hield. Ik ging twee ochtenden per week bezig met het programma, dat best wel intensief is, en na een evaluatie halverwege, na zes weken, bleek ik weer van alles te kunnen zonder pijn. Dat was gaaf! Misschien zat er dan nog wel meer in… En ik ben daarna fysiek alleen maar beter geworden.

  Bij OCA ben ik zó fijn geholpen! Ze kijken daar echt naar de persoon, en draaien er niet een zomaar een ­standaard trajectje af. Dat vind ik de grootste kwaliteit die ze daar hebben.

  Inmiddels heb ik het programma afgerond en al mijn ­doelen gehaald. Ik ben vrolijker en vol zelfvertrouwen,
  en geef mijn leven nu een dikke 8!

  – een voormalige cliënte (43) uit Bergschenhoek

   

  Fibromyalgie in Actie
  Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom, dat allerlei oorzaken kan hebben. De pijn is verspreid over het gehele lichaam en met name in spieren en gewrichten. Belangrijkste symptoom is pijn, vaak gepaard met somber en vermoeid zijn. De ­klachten lijken sterk op reuma, maar er is eigenlijk geen sprake van een ziekte. Uit onderzoek blijkt ­namelijk dat er niets aan de spieren, pezen, gewrichten of ­ander weefsel mankeert. Toch heeft de pijn een grote impact op het leven.

  Fibromyalgie komt voor bij meer dan 2 miljoen ­mensen in Nederland, overwegend bij vrouwen (88%) en de klachten komen met name voor in de leeftijd tussen 35 en 74 jaar. Uit onderzoeken kan worden afgeleid dat het beste resultaat te verwachten is van een multidisciplinair pijnprogramma.

  Je kunt het programma ‘Fibromyalgie in Actie’ zien als een reis, waarbij je zelf het doel bepaalt en het multidisciplinaire team jou daarnaartoe begeleidt. Doelen kunnen zijn: weer in beweging komen, beter omgaan met grenzen en beter ­communiceren. Sommige trajecten van de reis laten je nieuwe feiten ontdekken over jouw lichamelijke klachten, andere trajecten geven je inzicht in hoe je met jouw pijn omgaat. Gaandeweg kom je erachter hoe je de opgedane kennis en vaardigheden het beste kunt toepassen in jouw dagelijkse leven. De specialisten van fungeren hierbij als gids. Jij bepaalt het doel, samen kiezen we de juiste route.

  Meer informatie staat op www.oca.nl en

  www.pijnpatientennaar1stem.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply