Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Veel gestelde vragen over permanente make-up
    Rate this post

    Cosmetische permanente make-up is een behandeling die veel mensen graag zouden willen, maar die zeker ook een hoop vragen en onzekerheden oproept. In dit artikel wil ik daarom voor jou de vragen beantwoorden die mij in de salon het meest gesteld worden.

    Is de behandeling pijnlijk?
    Dit is, met stip op nummer 1, de meest gestelde vraag in de salon. Natuurlijk is de beleving van pijn voor iedereen anders, maar over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren, en door de verdovende crème die we gebruiken, is de behandeling bijna pijnloos. Hou er wel rekening mee dat je tijdens een menstruatie gevoeliger kan zijn en het misschien beter is om de behandeling dan een paar dagen uit te stellen.

    Is permanente make-up veilig?
    Het plaatsen van permanente make-up is veilig, mits uitgevoerd door een goede specialist. Elke salon in Nederland is verplicht om zich te laten keuren door de GGD. De GGD controleert de hygiëne in de salon, maar ook de apparatuur en de pigmenten. Bij het inbrengen van een niet-huideigen stof bestaat er altijd een kleine kans op een allergische reactie. Synthetische pigmenten geven zelden tot nooit een allergische reactie. Veel gevaarlijker zijn de puur organische pigmenten gebaseerd op groenten en kruiden. Deze staan bekend om het geven van allergische reacties. Ik gebruik alleen synthetische pigmenten.

    Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?
    Permanente make-up wordt minder diep gezet dan een echte tatoeage en de pigmenten zijn anders van samenstelling. We noemen het eigenlijk ‘semi-permanent’. Dit wil zeggen dat na verloop van ongeveer een jaar de pigmentatie langzaam zal vervagen en er een touch-up­behandeling nodig is. Hier schuilt een groot voordeel in: je hebt namelijk zelf de regie in handen van je pigmentatie en de verandering ervan.

    Moet ik mijn wenkbrauwen afscheren voor de ­behandeling?
    Nee, absoluut niet! We willen juist een zo natuurlijk ­mogelijk effect creëren en maken daarbij gebruik van de eigen wenkbrauwhaartjes die nog aanwezig zijn.

    Wat is het verschil tussen hairstrokes en ombre ­(schaduw)?
    Bij de hairstroke-techniek worden er levensechte haartjes nagebootst tussen de eigen wenkbrauwhaartjes. Dit is een mooie techniek als je zelf niet zoveel haartjes meer hebt. Bij de ombre-techniek wordt er een zachte schaduw onder de haartjes aangebracht. Een combinatie van beide technieken behoort ook nog tot de mogelijkheden.

    Ik krijg chemotherapie. Is permanente make-up ­geschikt voor mij?
    Zeker weten. Je kunt je bestaande wenkbrauwen ondersteunen met hairstrokes of een schaduw, zodat je toch een ‘wenkbrauw’ houdt, mochten de haartjes uitvallen.

    Waar moet ik rekening mee houden voor en na de behandeling?
    Je mag 1 week vóór en 1 week na niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik (tenzij medisch noodzakelijk) geen Ibuprofen, aspirine, visolie (Omega 3), bloedverdunnende middelen, vitamine E of alcohol 24 uur voor de behandeling. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

    Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog een vraag hebben of ben je geïnteresseerd geraakt in permanente make-up, maak dan een afspraak voor een behandeling of een geheel gratis en vrijblijvende intake bij PMU Salon.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply