Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gezond door je zwangerschap heen

  Een zwangerschap is van de meest indrukwekkende, diepgaande gebeurtenissen van het leven. Het is heel bijzonder, maar ook heel gewoon. Vaak staan we er pas bij stil hoe bijzonder het is wanneer we er zelf mee in aanraking komen. Bijvoorbeeld omdat je denkt aan gezinsuitbreiding, of als helaas voor jou (en jullie) het zwanger worden maar niet wil lukken. Chinese geneeswijzen, acupunctuur en kruiden, zijn heel goed te overwegen wanneer je denkt aan zwanger worden en/of je misschien je hormoonhuishouding wilt balanceren.

  Waarbij kan ik je helpen? Dat is onder andere bij de voorbereiding en ondersteuning op de zwangerschap, of bij een IVF/ICSI-behandeling. Vooral in het voortraject is het belangrijk om de menstruatie goed te balanceren. Denk hierbij aan:
  – PMS (Pre Menstrueel Syndroom)
  – emotionele onbalans (bijvoorbeeld snel huilen of ­geïrriteerd zijn)
  – pijnlijke, onregelmatige of afwezige ­menstruatie
  – klachten rondom de ovulatie
  – klachten voor tijdens of na de menstruatie (bijvoorbeeld lage rugklachten, extreme buikpijn)
  Maar ook tijdens de zwangerschap kunnen acupunctuur en kruiden helpen. Zo wordt acupunctuur vaak ingezet voor misselijkheid of problemen met de spijsvertering die soms samengaan met de zwangerschap.

  Hoe ziet de behandeling eruit?
  Alle behandelingen bij Nurture Your Nature bestaan uit een uitgebreide intake (90 minuten), waarbij veel aandacht is voor details om zo goed mogelijk in kaart te brengen waar de onbalans zit en waar ik je dus mee kan helpen.
  De behandeling is erop gericht om je zo snel mogelijk naar een betere gezondheid te brengen, en dat doe ik met de bril van Chinese geneeswijzen. En kijkend naar zwangerschap betekent dat grotendeels dat de menstruatie soepel zou moeten lopen. Daar bedoel ik in grote lijnen mee dat deze pijn- en klachtenvrij zouden moeten zijn. Ook het energiepeil en effecten van stress op het lichaam worden goed bekeken. Wanneer de menstruatie goed is en het lichaam voldoende energie heeft, ben je zo goed mogelijk klaar voor je zwangerschap of een vervolgtraject met IVF/ICSI.

  Herstel
  Na de bevalling is het zaak om goed te herstellen van de geleverde inspanning. 9 maanden lang is er hard gewerkt om een nieuw leven op de wereld te brengen. Dat is een grote investering in energie van het lichaam, mogelijk met bloedverlies. Dit bloedverlies en de achterliggende moeheid kunnen ook een mentale dip geven. Met acupunctuur en kruiden kan ervoor worden gezorgd dat het lichaam weer snel voldoende energie en bloed heeft om de mooie en lange dagen / nachten het hoofd te bieden!

  Vrijblijvend contact
  Geen mens en geen situatie is hetzelfde. Wanneer je jouw situatie wilt bespreken, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply