Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
  • Een gezonde relatie heb je zelf in de hand!
    4/4 - (1 stemmen)

    Samen oud worden, daar droomde je altijd van. Samen blijven lachen en dingen ondernemen: wandelen over het strand, de schelpjes knisperen onder je voeten, de brullende meeuwen vliegen door de lucht en de zilte lucht van de zee dringt door tot diep in je neus. Je had niet gedacht dat het zo moeilijk kon worden als het nu is. Er zijn bepaalde punten waar je maar over blijft piekeren zonder dat je eruit komt. Het vreet zoveel energie…

    Klachten van psycho-sociale aard beïnvloeden het denken en de emoties en maken dat het leven niet meer is zoals het was. Je zult jezelf dan herkennen in klachten als gevoelens van lusteloosheid en neerslachtigheid, opvoedingsmoeilijkheden, relatieproblematiek in huwelijk of andere relaties, stressklachten zoals slapeloosheid, gejaagd zijn, hoofdpijn, piekeren, concentratieproblemen, identiteitsproblematiek (bij jongeren), hulp na verlies (van werk, na scheiding of na overlijden) en overspannenheid of burn-out.

    Huwelijks-APK
    ‘We willen niet scheiden, wat kunnen we doen?’ Die vraag stellen veel mensen zich die getrouwd zijn en in een relatiecrisis zitten. De sleutel is: als jij veranderd, dan veranderd jouw relatie ook! Zelfontwikkeling is de eerste stap naar een betere relatie! Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om jezelf te accepteren voor wie jij bent: blijf authentiek! Niet opgeven en geduldig zijn dragen hieraan bij. Ook is het belangrijk om de verantwoordelijkheid voor jouw eigen leven te nemen. Maar ja, hoe doe je dat allemaal? Om stap voor stap je doelen te bereiken en je goed te voelen, over jezelf en over je relatie, kun jij wel hulp gebruiken. Die hulp is er in de vorm van een huwelijks-APK. We gaan aan de slag, zodat jullie samen gezond verder kunnen.

    Hulp van Bert en Wilma Hagedoorn
    Bert en Wilma bieden psycho-sociale hulpverlening die plaatsvindt door middel van gesprekken. Ze maken gebruik van hulpmethoden die passen bij de hulpvraag die wordt gesteld. Wat je kunt verwachten is dat er samen met jou als hulpvrager gekeken wordt naar waar je precies hulp bij wilt ontvangen. Voor hen is het belangrijk dat jij jouw eigen klacht herkent en niet dat deze door hun wordt opgelegd. Dat houdt in dat je actief aan de slag gaat om samen op zoek te gaan naar een verandering in je leefsituatie die het beste bij jou past.
    Hulp vragen en ontvangen kan helpen om de balans in het leven terug te vinden. Jullie gaan samen op zoek naar de oplossing binnen de grenzen van jouw mogelijkheden.
    In het eerste gesprek wordt er een inschatting gemaakt van het aantal gesprekken dat nodig is. Zo weet je waar je aan toe bent en is er een goede tijdsbewaking. Bert en Wilma gebruiken tijd graag zo effectief mogelijk. Daarom worden er ook opdrachten meegegeven die thuis uitgevoerd kunnen worden.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply