Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Gezondheid is ook: lekker in je vel zitten
    Rate this post

    Als we het over onze gezondheid hebben, denken we heel vaak aan lichamelijke klachten. Maar emotioneel gezond zijn zorgt ervoor dat je geen lichamelijke ­klachten hoeft te hebben.

    Met NEI (neuro-emotionele integratie) kijk je waar een blokkade is ontstaan in je lichaam, oftewel: waar heb je een klacht, hoe is die ontstaan en hoe kunnen we je ervan bewust maken hoe het zo gekomen is?
    ‘Naar je eigen lichaam luisteren’: het klinkt eenvoudig, maar dat is het vaak niet als je in de flow van de dag zit en er ­zoveel dingen zijn die moeten. Door je bewust te worden van waar je last van hebt, en je zelf gaat kijken, samen met mij, krijg je inzicht in jezelf en kun je samen met mij in oplossingen gaan denken om zo stapje voor stapje dichter bij jezelf te komen; in je eigen kracht gaan staan.
    Door twee voorbeelden hoop ik dat je aan het einde van mijn verhaal kunt zeggen: ‘O, zit dat zo! Daar heb ik iets aan. Daar wil ik graag meer van weten.’

    Zo stapte een jonge vrouw mijn praktijk binnen. Ze had heel erg last van haar rug en wilde daar graag vanaf. We kwamen met de biotensor uit op familieopstellingen. Door middel van een opstelling, door vragen en reacties krijgt ze inzicht in wat er gebeurt, wat haar houding is ten opzichte van haar ouders en zichzelf. Als je jong bent, kijk je naar je ouders. Ze staan voor je als voorbeeld. Rond de puberteit ga je draaien en staan je ouders achter je, de wereld voor je ligt helemaal open en mag je zelf gaan invullen, zonder ruis van je ouders.De jonge vrouw was nog niet gedraaid en vond de mening van haar ouders heel belangrijk. Door haar letterlijk te laten omdraaien, voelt ze dat het goed is, ondanks dat het in eerste instantie heel moeilijk voelt en ook emotioneel is, voelt het voor haar vrij en geeft het haar letterlijk ruimte.
    Gezonde, gelukkige kinderen en liefdevolle ouders komen we in alle culturen tegen. Dat betekent dat je op allerlei manieren kinderen een goede opvoeding kunt geven, die heel verschillend kunnen zijn, maar altijd van hoog naar laag moet werken, dus van ouder naar kind en niet andersom.

    Nog een praktijkvoorbeeld. Een jong gezin kwam samen met hun zoontje Tom van 1 jaar. De ouders waren ten einde raad: ze waren zó moe van alle slapeloze nachten, dat ze even niet meer wisten hoe om te gaan met hun zoontje dat boos en opstandig was. Met de NEI-sessie concludeerden we dat hij structuur nodig heeft en duidelijkheid van zijn moeder eist.
    Vader en moeder kwamen ook aan bod tijdens de NEI-sessie: ze kregen inzichten die de vader even kwijt was. Moeder ging met een paar opdrachten naar huis. De week erna heb ik ze een aantal keren aan de telefoon gehad voor advies, en heel voorzichtig kwam er een verandering. Voor de volgende afspraak had ik van te voren een Luister­kind-afstemming op Tom gemaakt. Dit lazen de ouders van te voren en behandelden we bij de volgende afspraak. Er kwam al een heel andere Tom binnen en moeder voelde zich ook een stuk rustiger. Het slapen ging steeds beter en door de Luisterkind-afstemming kregen ze inzicht in Tom en wisten ze nu beter wat hij nodig heeft. Ze gingen vrolijk naar huis.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply