Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Haal de kinderopvang naar jou toe!

  De ontwikkeling van een baby begint al in de buik van de moeder. De baby doet daar allerlei indrukken op: emoties van mama, geluiden en bewegingen. Natuurlijk spelen ook erfelijke factoren een rol, maar een groot deel van de persoonlijkheid van een baby wordt gevormd door invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk dat een baby rust heeft en ruimte om zijn eigen ‘ik’ te ontwikkelen.

  Als je zoekt naar de ideale kinderopvang, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Je kunt je kind ­aanmelden bij een ‘gewone’ groepsopvang, maar daar is minder ­persoonlijke aandacht en meer drukte. Je kunt ook kiezen voor een nanny die bij jou thuis je kind verzorgt, zodat je kleintje zich in zijn eigen, vertrouwde omgeving kan ­ontwikkelen op zijn eigen tempo en manier.

  Passend bij jullie gezin
  Wendy van den Ende van Allermooist: ‘Dat is het mooie van een nanny: die komt langs op momenten waarop het jullie het beste uitkomt. Ik bemiddel daarin: ik zoek een nanny die goed past bij jouw gezin, zodat jullie met een gerust hart de deur uit kunnen. Alles wat de nanny doet, gebeurt uiteraard in overleg met jullie. In tegenstelling tot in veel Amerikaanse films woont de nanny niet bij jullie. Ze gaat gewoon weer naar huis als jullie thuiskomen. Ook hoef je niet rijk te zijn om een nanny te hebben. Het is weliswaar iets duurder dan reguliere groepsopvang, maar nog steeds betaalbaar en bij meerdere kinderen wordt het in verhouding steeds goedkoper. Bovendien kun je ook voor een nanny kinderopvangtoeslag krijgen.’

  Weg met die stress
  Een nanny vangt de kinderen niet alleen op, maar neemt ook stress weg bij de ouders. Ze kan helpen in de huishouding en met het huiswerk van de kinderen. Vriendjes kunnen gewoon thuis komen spelen en in de zomer ­kunnen de kinderen lekker met de nanny naar het strand of de kinderboerderij. Een nanny wordt door kinderen gezien als een vertrouwenspersoon en dat biedt veiligheid en ­vertrouwen. Een nanny is dus geen ‘luxe-ding’, maar een fijne en welkome aanvulling op het hele gezin.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply