Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Heb jij kalettes al geprobeerd? 
    Rate this post

    Wie spruitjes verafschuwt door de sterke smaak (en geur) kan zich nu tegoed doen aan een milder alternatief: kalettes. Wat is het eigenlijk?

    We aten in de jaren zeventig bloemkool, boerenkool, witlof, spruitjes of boontjes. Broccoli, daar hadden we niet eerder van gehoord. Romaanse sla ook niet. Wie boven de vijftig is zal het kunnen beamen.

    Inmiddels komen we om in de verschillende groenten en kijken we ook zoete aardappelen niet meer op. Toch weet je nog niet alles want er is wederom een nieuwe groente op de markt: kalettes. Kalettes lijken een kruising tussen boerenkool en spruitjes.

    Groente die bij veel mensen in de smaak valt
    Britten blijken vindingrijk en creatief. Denk maar aan de Ted Baker tas die ze op de markt brengen. In navolging van onze Burkely tas een mooie aanvulling. Op het gebied van voeding blijken ze dus ook niet stil te zitten, want een Brits groentezaadbedrijf wilde een groente uitvinden die makkelijk te bereiden is, gezonde eigenschappen heeft en bij veel mensen in de smaak valt.

    Dat werden de snoezige kalettes. Ze worden omschreven als groente met een milde smaak en een aantrekkelijk uiterlijk. Ze zien eruit als kleine groen-paarse minikooltjes en hebben het formaat van een spruitje.

    Twee keer zoveel vitaminen
    Je snijdt het kontje eraf en dan kun je ze, nadat ze zijn afgespoeld, kort koken, wokken of stomen. Je kunt ze ook als blaadjes door een salade mengen. Bovendien bevatten kalettes twee keer zoveel meer vitamine B6 en C dan spruitjes. Tot en met maart liggen ze vaak nog in de winkel.

    Ze zijn minder bitter dan spruitjes en hebben dus alle goede en vooral gezonde eigenschappen van boerenkool en spruitjes samen. Ga je volgende keer boodschappen doen, kijk dan eens of jouw supermarkt ze al heeft. Je vindt ze bij de verpakte groenten en stopt ze zo in je Cowboysbag. Uitproberen maar!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply