Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Het puntgave gelaat waarnaar je verlangt
    Rate this post

    Toen je jonger was, vond je ze al verschrikkelijk. Vriendinnen van je hadden ze al op hun armen, rug, gezicht of decolleté. Toch heb je ze de afgelopen jaren ook bij jezelf zien verschijnen. En sinds kort zitten er ook twee in je gezicht. Pigmentvlekken. Die zie je liever gaan dan komen.

    Nu de winter in aantocht is, is je huid waarschijnlijk bleker en schraler. En dat is balen, want daardoor vallen die vervelende pigmentvlekken des te meer op. Tegenwoordig is de camouflagestick je meest belangrijke make-upitem en je gaat liever de deur niet uit zonder zo’n stick in je handtas. Maar het allerliefst wil je natuurlijk helemaal van die vlekken af.

    Te veel pigment
    Wanneer je pigmentvlekken ontwikkelt door huidveroudering, spreken we van Lentigo Solaris. Dit is één van de vele verschillende vormen van hyperpigmentatie (een teveel aan pigment) en worden ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd. Bij de meeste mensen ontstaan ze vanaf hun 50e levensjaar. Maar je kunt ook pech hebben, en al veel eerder vlekken aantreffen die om andere redenen zijn ontstaan.

    Andere oorzaken
    Pigmentvlekken kunnen namelijk ook het gevolg zijn van hormoonschommelingen, een puistje of wondje, hoewel meestal huidveroudering de grote boosdoener is. Vormen van hyperpigmentatie zijn: melasma (zwangerschapsmasker) die door hormoonschommelingen ontstaat, een rode of bruine verkleuring door ontsteking (post-inflammatoire hyperpigmentatie) of moedervlekken. Let hierbij op, want een moedervlek kán zich ontwikkelen tot huidkanker. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts. Ook komt hypopigmentatie voor. Dit is een tekort aan pigment, zoals bijvoorbeeld bij vitiligo of littekens.

    Huidtherapie biedt uitkomst
    De ervaren huidtherapeuten bij Medikos bieden uitkomst bij allerlei soorten pigmentstoornissen, zowel in het geval van hyper- als bij hypopigmentatie. Afhankelijk van de pigmentstoornis kan de huidtherapeut uit diverse behandelmethodes kiezen. De keuze hangt af van het type, de grootte en de locatie van de pigmentvlek, hoe diep de pigmentlaag zit en de mate van concentratie van het pigment in de huid. Verhoogde pigmentvlekken, die dus niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar zijn, kunnen met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde laser zonder snijden en dus ook zonder hechtingen aangepakt worden.
    Medikos werkt met verschillende hooggekwalificeerde en veilige licht- en pigmentlasers. Ook de behandeling voor thuisgebruik is bij pigmentatie erg belangrijk. Zo kan camouflagetherapie worden geadviseerd, wat vaak wordt vergoed. En zo is het wel heel gemakkelijk om die puntgave huid te krijgen waarnaar je verlangt!

    Laat jouw huid weer stralen
    Wil jij ook weer een stralend, jeugdig uiterlijk? Of wil je je even heerlijk ontspannen middels een huidverzorgende behandeling? Dan ben je in de juiste deskundige handen van de specialisten van Medikos Huid & Laser Kliniek. De kliniek is aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) en is ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Dit Register draagt zorg voor het bijhouden en registreren van alle nascholing en alles wat nodig is om de kwaliteit te waarborgen. Eigenaresse en huidtherapeute Yolande Werkman: ‘Mijn collega’s en ik staan klaar om jou en jouw huid te verzorgen. Voor welke behandeling je ook gaat, je kunt ervan uitgaan dat deze op maar wordt gemaakt en leidt tot een optimaal resultaat.’

    Je kunt bij Medikos Huid & Laser Kliniek terecht voor:
    – Huidtherapie
    – Huidverjonging
    – Lasertherapie
    – Injectables
    – Schoonheidsbehandelingen

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply