Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Hoe eet je gezond op een drukke werkdag?
    Rate this post

    Begin je werkdag met een ontbijt om voldoende energie te leveren voor lichamelijke inspanning en concentratie gedurende de dag. Een ontbijt brengt de spijsvertering op gang in de ochtend.

    Voor veel werkende mensen is de lunch de moeilijkste maaltijd als ze proberen af te vallen. Op je werk ben je afhankelijk van het aanbod in de (bedrijfs-)kantine, horeca of winkels in de buurt. Een lunch van huis meenemen naar het werk is een verstandige keuze. Je bepaalt dan zelf de voedingsmiddelen en kwaliteit van je lunch. Deze kan bestaan uit brood, maar ook uit een salade of maaltijdsoep. Verzamel een voorraadje gemakkelijk te maken lunchrecepten waaruit je kunt kiezen. Neem naast je lunch altijd één of twee gezonde tussendoortjes en/of fruit mee, om snacken uit de snoepautomaat te voorkomen. Eet niet op de werkplek, maar neem de tijd om bewust te eten en te ontspannen. Ik adviseer mijn cliënten altijd om een weekplanning te maken, en hooguit twee keer per week boodschappen te doen. Thuisgekomen uit je werk kun je dan gemakkelijk een gezonde maaltijd maken voor jezelf en je gezin, zonder eerst naar de supermarkt te hoeven gaan. Dit voorkomt de impuls tot het meenemen van afhaalmaaltijden of een bezoek aan de snackbar. Werk je in wisseldiensten, dan raakt je ritme verstoord doordat je overdag slaapt en meer energie nodig hebt in de avond / nacht als je aan het werk bent. Samen maken we een ­aangepast eetschema op jouw werktijden. Hierbij kan wat schuiven met maaltijden en tussendoortjes soms al de oplossing zijn.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply