Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Aanraking is van levensbelang
  Rate this post

  Het belang van massage en menselijke aanraking mag niet worden overschat. Menselijke aanraking is essentieel voor groei en ontwikkeling. De meeste mensen zijn het er dan ook over eens: een massage geeft een goed gevoel. Maar wat velen misschien niet beseffen, is hoe waardevol een regelmatige massage is voor de algehele gezondheid. Een massage kan prestaties helpen verbeteren, blessures helpen voorkomen, stress en pijn verminderen, onze stofwisseling en bloedsomloop verbeteren.

  Massage wordt gezien als een natuurlijke pijnstiller voor mensen met artritis, fibromy­algie, rugpijn, hoofdpijn en vele andere aandoeningen. Massage verlicht de pijn door het verminderen van spierspanning en het vrijkomen van endorfine, onze natuurlijke pijnstiller.
  Daarnaast verhoogt een massage het niveau van serotonine in onze hersenen. Serotonine helpt depressies te voorkomen of verminderen. Deze stof vind je ook in veel antidepressiva; de zogenaamde ‘selectieve serotonine’. Bovendien kan de persoonlijke aanraking en de verbondenheid met de masseur of therapeut helpen bij het verminderen van stress en depressies. Soms wordt aanraking als onprettig ervaren, en dan kan energetische therapie, waarbij aan­raking niet (altijd) nodig is, worden toegepast.
  Onderzoek geeft aan dat een massage de werking van het immuunsysteem verbetert doordat het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Het lymfestelsel helpt het lichaam afvalstoffen, toxines en ziekteverwerkers te verwijderen. Daarnaast verlaagt een massage de bloeddruk en vertraagt het de hartslag, wat weer bijdraagt aan ontspanning. Een goede circulatie verbetert de conditie van de huid, ons grootste orgaan. Een massage kan zelfs littekenweefsel of striae helpen verminderen. Een massage is ook een momentje voor jezelf: geen drukte, geen verplichtingen, geen telefoon, even geen ‘moeten’. Aanraken is immers één van de eerste levensbehoeften!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply