Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Hoe lief ben jij voor jezelf?
    Rate this post

    Je houdt van je partner, je kinderen en je beste vriendin. Eigenlijk zijn er best veel mensen om je heen waar jij compassie mee hebt. Als het nodig is, zorg je met liefde voor ze. Je hebt het beste met ze voor. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf? Houd je ook van jezelf of ben je alleen maar kritisch naar jezelf toe, ontevreden over je uiterlijk of je prestaties?

    Onze westerse cultuur is voornamelijk gericht op presteren. Het moet altijd beter. Dat begint al heel jong: zelfs voor kleuters is er al een Citotoets die hun prestaties op taal- en rekengebied meet. En dat wordt op volwassen leeftijd alleen maar erger. Als jij niet goed presteert, gaat die promotie misschien wel naar je collega. Negatieve gedachten en emoties jagen je op, waardoor je van binnen verkrampt en over je grenzen heengaat.

    Twee systemen
    Onze reacties zijn gebaseerd op twee systemen: een stress- en vechtsysteem, dat ons in staat stelt om grote prestaties te leveren, en een zorgsysteem, dat bijvoorbeeld aangesproken wordt wanneer je een kindje krijgt. Dan komt er iets zachts en beschermends in je naar boven. Met dát gevoel, díe liefdevolle aandacht, zou je ook naar jezelf moeten kijken. Voor veel mensen is dat nagenoeg onmogelijk. Ze hebben een hekel aan hun lijf dat niet perfect genoeg is en vinden zichzelf niet de moeite waard. Daarmee doen ze zichzelf ernstig tekort. Want pas als je goed voor jezelf kunt zorgen en zacht voor jezelf kunt zijn, krijg je meer ruimte en kun je ook goed voor anderen zorgen.

    Zelfcompassietraining
    Wendy Derksen ontmoet in haar praktijk veel mensen die anders willen worden dan ze zijn. ‘Vaak vinden ze zichzelf niet goed genoeg. Zelfcompassietraining kan daar een positieve verandering in brengen. Mindfulness is al helemaal ingeburgerd, maar zelfcompassie vinden de meeste mensen ‘not done’. En dat terwijl zelfcompassie juist over de kwaliteit van leven gaat. Het bevrijd je uit de vicieuze cirkel van negatieve gedachten en emoties. Het geeft je letterlijk fysiek een ander gevoel. Gedurende acht weken leer je stap voor stap, door middel van oefeningen, met liefde en zorg naar jezelf te kijken. Je leert je houding te veranderen en neemt afscheid van dat eeuwige stemmetje in je binnenste dat altijd maar commentaar op jou heeft. Eigenlijk is het een training waar iedereen bij gebaat is. Het is zó bevrijdend als je inziet dat je niet perfect bent en toch van jezelf kunt houden!’

    Afgestemd op jouw situatie en vraag
    WeDe Consult biedt verschillende vormen van coaching, afgestemd op jouw situatie en vraag. De thema’s zijn persoonlijke ontwikkeling, keuzeproblematieken in werk en leven, en ziels- en zijnsvragen. Daarnaast werkt WeDe Consult samen met verschillende coaches zodat er voor verschillende specialismen een specialist kan worden ingeschakeld. Wendy Derksen is opgeleid in Mindfulness, Onorthodox Coachen, Voice Dialogue en het werken met opstellingen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply