fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Homeopathie als stressmanager

  Als we naar de hedendaagse tijd kijken, bouwen we steeds meer stress op. Er wordt al op jonge leeftijd veel gevraagd van mensen. School, werk, relaties en prikkels van allerlei zaken die in deze hedendaagse luxecultuur aanwezig zijn, zorgen ervoor dat er steeds meer mensen te kampen hebben met burn-outklachten.

  Als we alleen naar het woord ‘stress’ zelf kijken, dan wordt hiermee altijd ‘spanning’ of ‘druk’ bedoeld. Mentaal en fysiek kunnen we veel spanning aan, maar bij te veel druk komen de mentale en/of fysieke klachten, vooral omdat we deze vaak onderdrukken.
  De homeopaat kan helpen door advies te geven over het gebruik van homeopathische middelen die de klachten kunnen herstellen, maar geeft tevens advies over lifestyle. Zoals het gebruik van de juiste supplementen naast een goede voeding, want de omstandigheden waarin de stress voor klachten is gaan zorgen, moet uiteraard ook aangepast worden. Supplementen als vitamines en mineralen, maar ook het managen van de Omega3- en Omega6-balans.
  Ook bij een goede voeding en juiste lifestyle zou het kunnen dat de celwanden minder doorlaatbaar worden door de disbalans van Omega3 en Omega6. Daardoor komt goede voeding en eventueel gebruik van goede vitamines niet daar waar ze hun werk kunnen doen.
  Als er gekozen wordt voor een supplement als Omega3 is het daarnaast van belang dat deze daadwerkelijk in de darmen komt, zodat dit supplement goed kan worden opgenomen door het lichaam. Dus kies voor een Omega3-product dat polyfenolen bevat. Deze zorgen ervoor dat het product vrijwel onbeschadigd in de darmen aankomt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply