Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hou de zon te vriend
  Rate this post

  Je hebt er misschien nooit eerder zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Wellicht ging je altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder je (goed) in te smeren. Je wilde immers dat lekkere kleurtje krijgen… Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken en verhoornde huid (actinische keratose) die je her en der op je huid begint te ontdekken.

  De zon heeft veel voordelen, want die is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én de zon speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Helaas zitten er ook een paar stevige nadelen aan: je huid droogt uit en veroudert sneller, loopt schade op met in het ergste geval huidkanker als gevolg. Huidschade door de zon wordt nogal eens onderschat!

  Analyse en behandeling
  Huidtherapeut Marije Bolte kan je huid bekijken. Marije kan vervolgens de pigmentvlekken verwijderen of laten vervagen. Eventueel kan ze je doorverwijzen naar een arts voor verdere behandeling.

  Verwijzing en vergoeding
  De mogelijkheid bestaat om de behandelingen vergoed te krijgen. Kijk voor de voorwaarden in je polis. Je kunt zonder verwijzing door een arts een afspraak maken. Afhankelijk van de aard van je aandoening of wens zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

  Verantwoord zonnen
  Voorkomen is beter dan genezen. Natuurlijk mag je van de zon genieten, maar doe dat verantwoord. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming met een factor die geschikt is voor jouw huid. Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur een plekje in de schaduw op.

  Tijdig ingrijpen
  Huidkanker komt in ons land steeds vaker voor. Bij 1 op de 5 Nederlanders wordt op dit moment de diagnose ‘huidkanker’ gesteld. Verwacht wordt dat in de komende tien jaar zelfs 1 op de 4 Nederlanders huidkanker krijgt. Deze vorm van kanker kan dodelijk zijn: jaarlijks overlijden er zo’n 600 mensen aan. Door tijdige opsporing en behandeling van verdachte plekjes kan veel narigheid voorkomen worden!

  Wist je dat …
  … huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker is in Nederland?
  … jaarlijks ruim 15.000 Nederlanders de diagnose ‘huidkanker’ krijgen?
  … er een directe relatie is aangetoond tussen huidkanker en zonnebankgebruik?
  Bron: KWF Kankerbestrijding

  Welk zonnebrandmiddel?
  Wellicht vraag je je af welk zonnebrandmiddel je moet gebruiken. Op de verpakking staan immers allerlei termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een lotion gebruiken? En welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste de huidtherapeut om advies vragen.

  Over ‘Huid- & Oedeemtherapie Marije Bolte’
  In haar praktijk behandelt Marije patiënten met een zieke of beschadigde huid met of zonder verwijzing van de arts of specialist. Doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Het gaat daarbij om onder andere (lymf)oedemen, littekens, (brand-)wonden, acne, overbeharing en pigmentatiestoornissen. Daarnaast begeleidt en coacht Marije kankerpatiënten voor, tijdens en na het ziekenhuistraject. In haar behandeling kan ze gebruik maken van speciale hulpmiddelen die ze zelf aanmeet en levert.
  Marije werkt in het pand van Fysiotherapie en Manuele therapie Wijnhoven-Gierman in Valburg en Fysiotherapie Locus te Heteren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply