Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Iedere vakman z’n eigen werkschoen
    Rate this post

    Voetklachten hebben we niet alleen thuis. Ook op het werk hebben we te maken met voetklachten. Bij bepaalde beroepen is het dragen van veiligheids- of werkschoenen verplicht.

    De veiligheidsschoenen moeten voldoen aan bepaalde eisen en zijn CE-NEN-gecertificeerd om hun veiligheid. Om deze veiligheid te waarborgen, moet de schoen voldoen aan strikte voorwaarden.

    Veiligheidsschoenen worden onderverdeeld in de volgende classificaties:
    – SB: Beschermneus en antistatische loopzool
    – S1: SB + gesloten hiel + schokabsorberende hak
    – S2: S1 + waterdicht
    – S3: S2 + bescherming tegen zoolpenetratie + geprofileerde loopzool
    Buiten deze classificaties heeft elk werkveld zijn eigen specificaties waar een schoen aan moet voldoen. Zo zullen de schoenen in de staalindustrie aan andere eisen moeten voldoen dan een schoen voor een kok, slager of schoonmaker.

    Aanpassingen
    Om bepaalde voetklachten op te lossen, zal een veiligheidsschoen soms aangepast moeten worden, of moet er een veiligheidsschoen op maat worden gemaakt. Ook deze aanpassingen moeten voldoen aan strikte eisen om de certificering te waarborgen. A. van der Linden Centrum voor Voetklachten werkt hierin samen om een gecertificeerde schoen te leveren die voldoet aan de eisen en de voetklachten kan verhelpen.

    Vergoeding
    De zorgverzekeraar vergoedt in principe alleen een orthopedische schoen die je privé draagt. Toch is het mogelijk om orthopedische werkschoenen of aangepaste werkschoenen vergoed te krijgen. Dit loopt via het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply