Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Ik kreeg tranen in mijn ogen van blijdschap’
    Rate this post

    ‘Kanker. Het woord blijft door mijn hoofd gonzen. Ik kan aan niets anders meer denken. Ik heb borstkanker. Ik kreeg zojuist een telefoontje van de mammacareverpleegkundige met dit verpletterende nieuws. Ook al ontdekte ik eerder deze week een knobbeltje in mijn borst, toch kon het er bij mij niet in dat dit de uitslag zou zijn. Ik dacht dat het een kliertje was of een cyste of zo. Borstkanker. Misschien ga ik wel dood.’ 

    Vanmorgen bladerde ik door mijn dagboek. Ik kreeg weer kippenvel toen ik dit stukje las. Ik vóélde gewoon weer dat verdriet. Die angst. Die totale ontreddering. Mijn wereld stond op zijn kop.

    Ik zou eerst chemotherapie krijgen om de tumor in te kapselen. Daarna zou worden gekeken of er borstsparend geopereerd kon worden en dan zou er nog radiotherapie volgen. Ik kon het niet aan om al zover vooruit te kijken, dus ik deed het stapje voor stapje. Chemotherapie? Oké, dus ik zou kaal worden. Ik ben naar een haarwerkspecialist geweest om een pruik uit te zoeken. Toen ik besefte dat ik ook mijn wenkbrauwen zou verliezen, heb ik bij Art of Beauty informatie ingewonnen over permanente make-up. Het bleek dat ik dat nog net kon laten doen, voordat de eerste chemokuur begon. Wat ben ik achteraf blij dat ik dat gedaan heb! Het zorgde ervoor dat ik mijn gezicht bleef herkennen. Hoe beroerd ik me soms ook voelde.

    Daarna volgde de operatie. Sparend opereren bleek helaas geen optie, maar er kon tijdens de amputatie al wel een begin worden gemaakt met de reconstructie. Een paar weken later begonnen de bestralingen, en toen was het ‘klaar’. Alles zag er prima uit en ik kon weer herstellen van de heftige tijd die achter me lag. Er was echter één ding waar ik niet aan kon wennen: mijn borst. Die vreemde, bleke bolling naast mijn gezonde borst grijnsde me iedere ochtend, als ik voor de spiegel stond, aan. Ik vond het helemaal niks en ben er vaak erg verdrietig om geweest.

    Ik wist dat tepelhofcorrecties gedaan worden door echte specialisten bij Annelies Maas. Ik heb een afspraak gemaakt en er werd alle tijd genomen om me te vertellen wat ik kon verwachten. Er zouden een paar behandelingen nodig zijn voor het gewenste effect. Die behandelingen heb ik intussen gehad. Gisteren was ik er voor de laatste keer. Toen ik vanmorgen weer voor de spiegel stond, sprongen de tranen me in de ogen. Tranen van geluk dit keer want wát is het mooi geworden! Het is bijna jammer dat bijna niemand dit zal zien, want het is een waar kunststukje. Ik heb eindelijk weer twee échte borsten. Twee mooie borsten. Ik ben hier zó blij mee! Ik voel me eindelijk weer volledig. Ik voel me weer vrouw.

    Dionne (40)

    Annelies Maas
    Als 25 jaar is Annelies Maas professional in permanente make-up. Dat is de basis voor haar opleidingsinstituut en behandelcentrum én jouw garantie voor betrouwbaarheid, deskundigheid, kwaliteit en hygiëne.

    Spin-off naar pijnloze tattoo’s in de radiotherapie
    Een bijzondere ontwikkeling vanuit Art of Beauty is het nieuwe bedrijf Medical Precision BV. Het ontwikkelt systemen voor het zetten van de tattoopuntjes die radiolaboranten gebruiken om bij radiotherapie de röntgenstraal exact op de te bestrijden kankertumor te kunnen richten. Dankzij de permanent make-up technologie gebeurt dat pijnloos voor de patiënt. Doordat er op een minimale diepte wordt gepigmenteerd, is de punt bovendien verwijderbaar. Meerdere Nederlandse (ook academische) ziekenhuizen werken er ondertussen mee. Samen met het Amerikaanse CIVCO Radiotherapy wordt nu de wereldmarkt benaderd.
    Medical Precision betekent veel voor patiënten: zelfs meerdere instituten voor kinderoncologie willen het systeem nu ook. Bij kinderen waren de pijnlijke punten zoals tot nu toe geplaatst worden eigenlijk geen optie; té pijnlijk en té -traumatiserend. Maar de nieuwe manier van zetten door Medical Precision maakt nauwkeurige richtpuntjes voor kinderen nu ook mogelijk, met dito -nauwkeuriger bestralingen. 

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply