Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Je eigen muziek tijdens het trainen? Dat kan’
    Rate this post

    Sinds 4 jaar is in het Voel Je Goed Centrum personal trainer AdemaVitaal gevestigd. Samen met voedingsconsulent en coach Evelien Adema van EvaVitaal helpt Arjen Adema op zeer persoonlijke wijze mensen op weg naar een gezond en energiek leven. Of dat nu gaat om afvallen, aankomen, meer energie, houdingscorrectie enzovoort: voor elk doel is er een passend traject.

    Arjen: ‘We horen het vaak als mensen voor het eerst bij ons binnenlopen voor een vrijblijvende intake: ‘Ik weet wel dat het gezonder moet allemaal en ik wil graag afvallen, maar ik haat sportscholen en ik wil nog wel gezellig kunnen mee-eten.”
    Op de een of andere manier zijn sport en gezond eten en afvallen voor veel mensen gekoppeld aan afzien, pijn lijden, wortels eten, sla kauwen en water drinken. Gelukkig is na een eerste proeftraining van Arjen en een weekmenu van Evelien dit beeld al snel verdwenen.

    Arjen en Evelien Adema runnen sinds een aantal jaren de personal trainersstudio AdemaVitaal in het Voel Je Goed Centrum. Arjen richt zich op de personal training en Evelien begeleidt en coacht op het gebied van voeding en mentale gezondheid. Deze verdeling zorgt ervoor dat er op beide vlakken optimaal en deskundig ondersteuning plaatsvindt.

    Echt persoonlijk
    ‘Waar we echt trots op zijn, is onze persoonlijke aanpak. Persoonlijke begeleiding nemen wij heel letterlijk. Als je bij ons sport met je personal trainer, dan sport je ook echt alleen met je personal trainer. Er zijn geen andere sporters aanwezig. De hele studio is voor jou. Vind je het prettig als de trainer met je meetraint? Dan doen we dat. Wil je je eigen muziek op de achtergrond? Dat kan. Lekker op je gemak trainen dus. We willen er gewoon alles aan doen om onze personal training en voedingsbegeleiding ook echt ‘personal’ te maken. Daar zijn wij uniek in.’

    De juiste voeding
    Naast sporten is de juiste voeding essentieel voor een blijvend resultaat. Het voedingstraject wordt door Evelien volledig op maat gemaakt. Of je nu diabeet, veganist of ‘appelmoeskind’ bent: Evelien kan altijd een passend schema maken. Heb je een vraag of zit je even moeilijk? Dan is een appje of belletje altijd mogelijk. Evelien: ‘Ik probeer zelf ook regelmatig nieuwe recepten. Als ik ze goed vind, dan deel ik ze op mijn website en Insta. Leuk om te doen en vooral ter inspiratie voor onze cliënten. Het mooiste compliment kreeg ik van een cliënt die net terug was van vakantie Ze zei: ‘Ik miste de sport en die lekkere menu’s wel…’ Als ik dat hoor, dan weet ik dat wij het goed hebben gedaan en weer iemand hebben geholpen naar een blijvend gezond leefpatroon.’

    Recept: soep van zoete aardappel
    De herfst vraagt om eten met volle smaken, lekkere kruiden en specerijen. Je wilt verwarmd worden door het eten. Bij deze soep is er een hoofdrol voor de zoete aardappel. Deze knol zit boordevol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels, kalium en vitamines. De vezels in de zoete aardappel zijn niet alleen goed voor je darmen, maar zijn ook erg goed voor je suikerspiegel en voor je gewicht. Door het eten van zoete aardappel stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo snel, wat gunstig is om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. En een stabiele bloedsuikerspiegel is goed voor je gezondheid en kan diabetes type 2 voorkomen. Daarnaast is een stabiele bloedsuikerspiegel gunstig als je wilt afvallen.

    Een zoete aardappel bevat meer vitamine A dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Vitamine A is goed voor je ogen en voor je weerstand. In combinatie met de vitamine C en E in de knol is het een enorme boost voor je weerstand. Reden genoeg dus om de zoete aardappel wat vaker een hoofdrol te geven in je maaltijd.

    Wat heb je nodig?
    – 2 theelepels kerriepoeder
    – 4 eetlepels olijfolie
    – 2 uien, gesnipperd
    – 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
    – 3 teentjes knoflook, geperst
    – 1 handje verse koriander, gehakt
    – 1 theelepel verse gember, geraspt.
    – 1 kg zoete aardappel, geschild en geraspt
    – 1,25 l groentebouillon
    – 180 gram rode linzen
    – 300 ml (plantaardige) melk
    – zout en peper naar smaak

    Bereiding
    – Rooster zachtjes de kerriepoeder in de soeppan. Voeg na 2 minuten de olie, uien, appel, knoflook, koriander en gember toe en roer goed door. Laat het zachtjes even koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
    – Doe de bouillon, zoete aardappel, linzen en melk in de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, met het deksel op de pan.
    – Pureer de soep met de staafmixer.
    – Voeg voor het serveren eventueel nog wat gehakte koriander toe.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply